donderdag 19 maart 2020

Autoriteiten verscherpen controle op de grensrivieren

Ook extra aandacht voor binnenkomende vaartuigen vanuit zee


Het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) heeft dinsdag een instructiebijeenkomst gehad met vertegenwoordigers van de politie, brandweer, Kustwacht en Douane. Instructies zijn gegeven voor het verscherpen van de controle op de grensrivieren. Dit deelde NCCR-coördinator kolonel Jerry Slijngard gisteren, woensdag 18 maart 2020, mee tijdens de dagelijkse persconferentie inzake Covid-19, waar overheidsvertegenwoordigers de samenleving informeren over de stand van zaken, zo meldt het Nationaal Informatie Instituut, NII.

Voor wat betreft de maritieme veiligheid is afgesproken dat binnenkomende vaartuigen, waaronder Venezolaanse schepen en grote trawlers, worden gedirigeerd naar de Centrale voor Vissershavens in Suriname (Cevihas). Hier worden zij eerst grondig gecontroleerd voordat zij hun weg verder kunnen vervolgen.

Voor de kleinere boten is te Nieuw-Amsterdam in Commewijne een intakepost opgezet. Op deze post zullen de boten ook eerst gecontroleerd worden en daarna hun weg vervolgen naar hun eindbestemming.

Vracht- en containerschepen worden wel toegelaten om Suriname binnen te varen en bij de haven zullen deze schepen gecontroleerd worden. Deze besluiten zijn genomen om de veiligheid op de Surinaamse wateren te garanderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten