donderdag 19 maart 2020

ABOP-leider Brunswijk maakt Granman Asongo Alalaparu van Trio-gemeenschap Kwamalasamutu blij met geschenken

'Zoals beloofd, ik heb niet gelogen, ik heb mijn woord gehouden'


Granman Asongo Alalaparu van de Trio-gemeenschap te Kwamalasamutu heeft begin deze week van ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk vele geschenken ontvangen. Een volledig ingericht huisje met twee slaapkamers en een kantoor, drie arbeiders, drie maanden voeding en een Utility Task Vehicle (een ATV waarin twee personen naast elkaar kunnen zitten), zo bericht Starnieuws woensdag 18 maart 2020.

'Zoals beloofd', sprak Brunswijk. 'Ik heb niet gelogen, ik heb mijn woord gehouden. Ik heb opzettelijk Slooten en Limbo niet geantwoord toen ze zeiden, dat ik loog en ze de huizen wezen waar de granman zou wonen. Het deed me pijn toen ik ontdekte waar die granman woont. Ik ben mijn belofte nagekomen, dit alles komt uit het diepste van mijn har', zei Brunswijk.

Opperhoofd Alalaparu was zichtbaar blij met de woning en al de andere geschenken. Hij liet zien waar hij eerst woonde, een hut tegenover het nieuwe huis. 'Ik heb hier lang gewoond, het was niet zo goed meer. Brunswijk heeft niet gelogen, mi breyti mi breyti.'


Brunswijk toonde alle spullen die hij heeft aangeschaft. Van potten en pannen tot bedden. Voor de hoofdkapitein had hij een ATV meegenomen. Brunswijk bracht de avond in het dorp door.

'Wan afspraak w’o meki. Dati na dat Brunswijk mus wini dya na Kwamalasamutu. Omdat mi wani wroko nanga unu. Mi no e ley. Te mi taki wan sani, mi e doe!'

Het project heeft Brunswijk een aardige duit gekost. Alleen aan transportkosten, via de lucht, heeft hij US$ 50.000 neergeteld, zo zei hij. Hij heeft tien vrachten gecharterd voor het materiaal. Een vlucht kost ruim US$ 5.000.

'Andere politieke partijen kunnen dit niet, misschien de NDP, maar zij neemt uit de staatskas', merkte hij op. 'Dit is mijn geld, verdiend met goud. Ik deel mijn succes met anderen.'

Brunswijk zegt aan Starnieuws, dat hij in heel korte tijd alles heeft gerealiseerd. Het in steen opgetrokken huis, dat volgens het ministerie van Regionale Ontwikkeling en de districtscommissaris Teresia Cirino van Coeroeni voor de granman is gebouwd, is volgens Brunswijk gewoon een doorgangshuis. Men probeert het volk zand in de ogen te strooien. De granman is zo blij met de hulp en nu heeft hij dat zelf kenbaar gemaakt.

De politicus merkte ook op dat hij niet praat, maar handelt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten