donderdag 19 maart 2020

Apache Corp./Total's olievondst voor de kust kan jaarlijks meer dan $ 50 miljoen aan inkomsten genereren voor regering

(Bron: Apache)
Offshore Surinaamse blok moet verder worden onderzocht om potentieel winbare olie te bevestigen


Volgens een bericht vandaag, donderdag 19 maart 2020, van GlobalData kan Apache Corp./Total's Maka Central olie-ontdekking voor de kust van Suriname jaarlijks meer dan $ 50 miljoen aan inkomsten genereren voor de Surinaamse regering. 

Olie- en gasanalist Gregory Bosunga zegt: 'Vanwege een gebrek aan onshore-verwerkings- en exportinfrastructuur in het Guyana-Suriname-bekken zal ontwikkeling via een FPSO (Floating Production Storage and Offloading) de meest optimale optie zijn.'


Maka Central-reservoirs bevinden zich op hetzelfde niveau als het nabijgelegen Stabroek-reservoir - ongeveer 400 ft (122 m) - dus het is redelijk om uit te gaan van een potentieel van 300 MMbbl bruto-winbare olie ('million barrels of gross recoverable oil').

'Ervan uitgaande, dat er vergelijkbare ontwikkelings- en bedrijfskosten zullen zijn als Liza Fase 1, zal Maka Central, om uit de geschatte totale kosten van $ 7,2 miljard te komen, een minimum aan recupereerbare middelen van 213 MMboe ('one million barrels of oil equivalent') nodig hebben tegen olieprijzen van $ 56 / vat. Het omringende offshore-blok 58 heeft zeven verschillende speltypen, met meer dan 50 potentiële klanten. Maar een uitgebreide verkenning van dit grote blok zal nodig zijn', aldus GlobalData, met verder boren en testen om de bronnen en productiviteit van de reservoirs te beoordelen.

Bosunga: 'Het is veel te vroeg om te weten of deze nieuwe ontdekking van Apache en Total uiteindelijk voor Suriname een vergelijkbare positieve financiële impact kan hebben als het Stabroek-blok naar verwachting voor Guyana zal doen. Desalniettemin zijn de eerste indicatoren bemoedigend en het is de moeite waard om op te merken, dat Apache de mogelijkheid heeft om het volledige blok 58 te behouden zonder afstandsvereisten tot juni 2026.'

(Suriname Mirror/GlobalData/offshore-mag.com/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten