donderdag 19 maart 2020

Meerdere partijen cocaïne door Douane onderschept in de Rotterdamse haven

(Bron foto's: OM)
Douane onderschept 30 kilo cocaïne in de luiken van een lege container

221 Kilo cocaïne, waarvan 160 kilo in container met tin uit Brazilië, ontdekt en 8 'uithalers' aangehouden


De Douane heeft tijdens een controle in de Rotterdamse haven in de nacht van maandag 16 op dinsdag 17 maart 2020 een partij van 30 kilo cocaïne gevonden. De cocaïne zat verstopt in de luiken van een lege container. Dit meldt het Openbaar Ministerie, OM.

De container geladen met bananen was op 12 maart vanuit Peru aangekomen in de Rotterdamse haven. Vervolgens is de container vervoerd naar een klant waar de dozen met bananen zijn gelost.

De lege container is later weer ingeleverd op de terminal in Rotterdam waar de drugs is onderschept.


In afgelopen weekend heeft de Douane tijdens diverse controles meerdere partijen cocaïne aangetroffen in de Rotterdamse haven. In totaal werd 221 kilo drugs onderschept. Daarnaast zijn acht 'uithalers' aangehouden.

Op 13 maart werd in de koelmotor van een container die geladen was met bevroren kip een partij van 20 kilo cocaïne aangetroffen. Vervolgens trof de Douane op 14 maart nog eens 6 en 35 kilo cocaïne aan in de koelmotor van containers. Tenslotte onderschepte men dezelfde dag in een lading tin uit Brazilië een partij van 160 kilo cocaïne.

De in beslag genomen verdovende middelen zijn inmiddels vernietigd.

Naast genoemde vangsten werden in de nacht van vrijdag op zaterdag 14 maart twee zogenaamde uithalers aangehouden. Op zondag 15 maart werden er nog twee aangehouden en in de nacht van zondag op maandag 16 maart werden 4 uithalers aangehouden. Uithalers laten zich vaak insluiten op het haventerrein en proberen dan de verdovende middelen te smokkelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten