maandag 1 april 2019

Zeker twintig mensen om het leven gekomen bij busbrand in Peruaanse hoofdstad Lima

(Bron foto: Twitter)
Brand in bus breekt uit in busstation in stadsdeel San Martin de Porres


Bij een busbrand in de Peruaanse hoofdstad Lima zijn gisterenavond lokale tijd, zondag 31 maart 2019, zeker twintig mensen om het leven gekomen. Zeven mensen konden op tijd de bus verlaten, maar zijn met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Zij hebben veel rook ingeademd.

De brand in de bus brak uit in een busstation in het stadsdeel San Martin de Porres toen het voertuig zou vertrekken naar de stad Chiclayo in het noorden van het land. De overleden mensen kwamen vast te zitten in de nauwe gangen en de kleine trap van de dubbeldekker.

De meeste slachtoffers stierven door verstikking.


Burgemeester Jorge Munoz van Lima meldt, dat de bus in brand vloog naast een recent afgeschafte bushalte. Deze halte bevindt zich vlak naast een winkel die illegaal brandstof verkoopt. Aan journalisten meldt Munoz, dat op de bovenste verdieping van de bus, waar de meeste slachtoffers werden gevonden, vermoedelijk brandstof werd vervoerd.

Volgens lokale media waren in de bus onvoldoende veiligheidsmaatregelen genomen. Een brandweerman zei tegen een Peruaans persbureau dat er geen veiligheidsmiddelen, zoals een brandblusser, aan boord van de bus waren.


Het aantal passagiers in de bus werd niet gepreciseerd door de autoriteiten. Getuigen maakten melding van paniek en afgrijselijk hulpgeroep in het wegstation op het ogenblik van de ramp.

Volgens de eerste vaststellingen ontstond het vuur door een elektrische storing achteraan de autobus.  Acht brandweerwagens rukten uit om de brand te bestrijden.



(Suriname Mirror/Peru21/ANP/Belga/Twitter/La Industria/Facebook)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten