maandag 1 april 2019

Suriname leent zo'n 17 miljoen Amerikaanse dollar bij Koeweit Fonds voor Arabische Economische Ontwikkeling

Lening voor EBS-project uitbreiding  stroomopwekking, transmissie en distributie



Suriname heeft 5 miljoen Koeweit Dinar, ongeveer 17 miljoen Amerikaanse dollar, geleend bij het Koeweit Fonds voor Arabische Economische Ontwikkeling (الصندوق الكويتي للتنمية). De lening is bestemd voor uitbreiding van stroomopwekking, transmissie en distributie. Het gaat om een project dat via de Energie Bedrijven Suriname (EBS) zal worden uitgevoerd. Dit bericht het Koeweit Fonds zondag (en de Arab Times), zo meldt Starnieuws vandaag, maandag 1 april 2019.

De leningsovereenkomst is vrijdag getekend in Paramaribo door minister Roline Samsoedien, waarnemend minister van Financiën. Namens de EBS door Marcel Eyndhoven, technisch directeur en Ismanto Adna, financieel directeur. Marwan Al-Ghanem, adjunct-directeur-generaal voor operaties van het Koeweit Fonds, ondertekende de lening- en de projectovereenkomsten.



Het project heeft tot doel de welvaart en de levensomstandigheden van de bevolking van Suriname te verbeteren en ook het concurrentievermogen van de binnenlandse producenten en exporteurs. Dit via de stroomopwekking, transmissie en distributie van de energiesystemen uit te breiden en te upgraden om te voldoen aan de groeiende vraag naar elektriciteit.

Het project omvat civiele werken, samen met de aanschaf, levering en installatie van elektromechanische apparatuur voor de bouw van Paranam Power Station, en uitbreiding en upgrading van het bijbehorende transmissienetwerk (Paranam Power System, EPAR).

Het project omvat ook de noodzakelijke civiele werken, samen met inkoop, levering en installatie van elektromechanische apparatuur om de bestaande Clara Polder-centrale uit te breiden en uitbreiding en upgrade van het bijbehorende transmissie- en distributienetwerk (Nickerie-energiesysteem, ENIC). Daarnaast zal het project de vereiste adviesdiensten, milieu- en sociale impactstudies, projectbeheer en financiële audit omvatten.

Het project zal naar verwachting worden afgerond tegen het einde van het jaar 2023.

(Suriname Mirror/Starnieuws/Twitter/Arab Times)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten