maandag 1 april 2019

Van oktober 2010 tot maart 2019 zijn 72 keer ministers aangetreden op Curaçao

Ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport spant kroon met elf ministerswisselingen


In de periode van oktober 2010 - toen Curaçao Land binnen het Koninkrijk werd – tot maart 2019 zijn er niet minder dan 72 keer ministers aangetreden. Politiek-bestuurlijke en/of regeerinstabiliteit is één van de ‘bottlenecks’ waaraan gewerkt zou moeten worden, merkte onlangs ook het Internationaal Monetair Fonds (IMF) op, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, maandag 1 april 2019.

In het ‘IMF 2018 Article IV Country Report Kingdom of the Netherlands Curaçao and Sint Maarten’ is een aantal structurele knelpunten geïdentificeerd die duurzame economische groei van Curaçao in de weg staan. Het IMF beveelt aan om deze aan te passen en te verbeteren om weer op het pad van economische groei te doen geraken.

De meest recente VBC Newsletter staat stil bij deze problematiek:



'De wisselvalligheid in het politieke gebeuren is groot, waardoor het ontwikkelen en voeren van een stabiel beleid onder druk komt te staan. De onzekerheid neemt hierdoor toe en draagt niet bij tot het vergroten van het vertrouwen, wat noodzakelijk is om investeerders te bewegen om activiteiten te ontplooien.'

Dat zich tussen oktober 2010 en maart 2019 maar liefst 72 ‘ministersmutaties’ hebben voltrokken, zegt naar de mening van de werkgeversorganisatie voldoende. Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) spant de kroon met elf ministerswisselingen. Gevolgd door tien bij het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening (BPD) en ook tien bij het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten