maandag 1 april 2019

Assembleevoorzitster Geerlings-Simons is te laat komende Assembleeleden meer dan beu

'Of u nou vóór of tegen bent, maakt mij niet uit, ik doe een beroep op leden op tijd aanwezig te zijn'


Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons heeft vanmorgen, maandag 1 april 2019, een veeg uit de pan gegeven aan de leden van De Nationale Assemblee die weer veel te laat waren. De begrotingsbehandeling van vandaag, die had moeten beginnen om negen uur, is meer dan twee uren later begonnen, omdat er niet genoeg leden waren om de vergadering te kunnen openen. 

De regering was wel op tijd. Geerlings-Simons zei, dat de Assembleeleden elke maand worden betaald, dus horen zij op tijd te zijn. 'Of u nou vóór of tegen bent, maakt mij niet uit. Ik doe een beroep op de leden om hier op tijd aanwezig te zijn.'

Vicevoorzitter Melvin Bouva (NDP), Diana Pokie (ABOP) en Roché Hopkinson (NDP) en Krishna Matoera (VHP) zijn uitlandig. Enkele andere Assembleeleden hadden aangegeven dat ze laat zouden komen en William Waidoe (PL) heeft zich ziek gemeld.

De begroting, met een grote commissie onder leiding van Amzad Abdoel (NDP), wordt als één geheel behandeld. De ministeries worden niet apart belicht, zoals vroeger het geval was. De vijftien commissieleden komen als eerste aan de beurt. De rij der sprekers is geopend door Abdoel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten