maandag 1 april 2019

Waidoe (Pertjajah Luhur, PL): ‘Die 70 NDP-bussen van Nickerie waren gewoon een show’

'Bepaalde politici zijn nog niet volwassen om op een volwassen manier politiek te voeren'


William Waidoe (Pertjajah Luhur, PL) kijkt niet verrast op wanneer hij meer dan 70 bussen, vol of half vol, naar NDP-partijcentrum Ocer in Paramaribo ziet afreizen. De jonge parlementariër uit Nickerie vindt, dat die 70 bussen gewoon een show off waren. Hij wijst er maandag 1 april 2019 in het Dagblad Suriname op dat ‘wij geen vreemden in Jeruzalem zijn’. ‘Het is beslist geen nieuw fenomeen in Suriname dat politieke partijen het tegendeel willen bewijzen aan hun tegenstanders door zogenaamd groot uit de bus te komen. Het was een show off. Personen die dit niet snappen, zijn politiek naïef.’ 

De politicus benadrukt, dat vooral niet uit het oog verloren moet worden dat de kapitalisten het propagandawerk op zich nemen. Deze personen die dik in de centen zitten, strooien graag met geld om tientallen bussen in te zetten, ook al zijn deze helemaal gevuld of tot de helft gevuld met passagiers.

Waidoe betreurt het dan ook dat, hoewel Suriname een natie is die al 43 jaar onafhankelijk is, bepaalde politici nog niet volwassen zijn om op een volwassen manier politiek te voeren. Praten en discussiëren over de echte ontwikkeling van de natie, hier wordt er geen woord over gerept. Er wordt slechts een politieke show gegeven op het podium.

De PL-parlementariër blijft erbij dat de echte kiezer, die het lot van de natie in handen heeft, nog altijd thuis blijft. ‘De stille kracht blijft thuis.’

Hij doet de oproep aan deze kiezers, ongeacht jong of oud, om actief te participeren binnen de politiek. Het doet Waidoe altijd heel veel pijn wanneer hij bij een drukbezochte massameeting van de PL moet aanhoren, dat er ‘alleen maar domme Javanen daar zijn’. Of bij een drukbezochte VHP-massameeting hoort hij dat ‘er rasechte Hindoestanen daar zijn'.

Volgens de parlementariër heeft elk burger het democratisch recht om deel uit te maken van een politieke partij zonder daarvoor vernederingen te moeten aanhoren.

In het paasweekend houdt de PL haar massameeting in het rijstdistrict Nickerie. Ook zal de kick-off voor de verkiezingscampagne gedaan worden. Dit zal allemaal plaatsvinden op het nieuwe terrein van de PL in de Van Pettenpolder. Waidoe verzekert, dat de PL bij de komende verkiezingen in 2020 haar zetel blijft behouden en een tweede in de wacht kan slepen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten