maandag 1 april 2019

Venezuela weer zonder stroom, president Maduro stelt 30-daags rantsoen in - In hele land protesten woede over de stroomstoringen

Een rantsoen van 30 dagen voor alle energie èn water...

Maduro kort ook de werkdagen in het land om stroom te besparen en alle lessen worden tijdelijk gestopt


De Venezolaanse president Nicolás Maduro heeft een rantsoen van 30 dagen voor alle energie en water aangekondigd. Venezuela wordt al weken geteisterd door grote stroomstoringen en er dreigt nu ook een groot gebrek aan water. 

Eerder zondagavond 31 maart 2019 werd bekend dat Maduro de werkdagen in het land inkort om stroom te besparen. Om twee uur eindigt voorlopig de werkdag in het Zuid-Amerikaanse land. Daarnaast worden alle lessen tijdelijk gestopt vanwege het stroomtekort. 'Dit is noodzakelijk om de continuïteit van de stroomvoorziening te behouden’, stelt Maduro.



De president beschuldigt onder meer de Verenigde Staten en zijn politieke tegenstander Juan Guaidó ervan het energiesysteem te hacken.


Zondag waren er door het hele land protesten uit woede over de stroomstoringen. Boze inwoners wierpen barricades op door afval op straat te verbranden en sloegen op potten en pannen.

 Al de hele maand zijn er problemen met de stroomvoorziening in Venezuela. Vrijdag viel de stroom in 20 van de 23 Venezolaanse staten uit. Sindsdien is de stroomvoorziening zeer wisselvallig.

(Suriname Mirror/AD/De Tijd/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten