donderdag 28 maart 2019

Twee verdachten uit Bigi Poika in zaak dodelijke mishandeling militair Van der Clous vrijgelaten

(Bron foto: Facebook)
Politie zoekt de man die het slachtoffer fatale slag heeft toegebracht...

Kapitein Ivanildo Ijoenakame van Bigi Poika: 'Er wordt veel geschreven op social media dat niet op waarheid berust'


Twee inwoners van Bigi Poika die gisteren waren aangehouden in verband met de dodelijke mishandeling van de 34-jarige militair Clifton van der Clous zijnin vrijheid gesteld. Hun aandeel is niet van dien aard, dat ze vastgehouden kunnen worden. Dat zegt Petrus Wasimin, hoofd recherche van de Militaire Politie (MP) vandaag, donderdag 28 maart 2019, in de Ware Tijd. De twee mannen hadden zich gemeld bij de afdeling Kapitale Delicten. 

De politie is nog op zoek naar de man die het slachtoffer de fatale slag heeft toegebracht. Hij zou de militair met een stuk hout hebben bewerkt waardoor Van der Clous hersenletsel opliep. Vermoed wordt, dat deze verdachte verder het binnenland in is gevlucht.

'Als hij op de vlucht is, weet hij precies wat hij heeft gedaan, want iemand gaat niet zomaar vluchten. Als ze hem hebben gevonden, zullen we zien hoeveel daders er nog zijn', zegt Brigitte Parana, nicht van Van der Clous. Zij zegt dat de familie ervoor zal waken dat het recht zegeviert en ziet graag dat de politie haar uiterste best doet om de dader(s) in de kraag te vatten.

Van der Clous ging in de nacht van vrijdag op zaterdag naar een 'dede oso' te Bigi Poika toen hij een dorpeling die een bromfiets bestuurde aanreed en doorreed. Hij werd echter door boze mensen toegetakeld.

De militair wordt maandag begraven te Wanica. Van der Clous laat zijn vrouw, twee zonen van tien en zeven jaar en een dochter van één jaar achter.

Kapitein Ivanildo Ijoenakame van Bigi Poika wil nog niet veel zeggen over het voorval, omdat hij naar zijn zeggen het politieonderzoek niet wil verstoren. 'Zodra de politie haar werk heeft gedaan, zullen we publiekelijk uitkomen, want er wordt veel geschreven op social media dat niet op waarheid berust', aldus Ijoenakame.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten