donderdag 28 maart 2019

Braziliaanse top surfster door bliksem gedood in oceaan voor kust Fortazela

Luzimara Souza, 23, bewusteloos uit het water getrokken en overlijdt in ziekenhuis



Een kampioens vrouwelijke surfer is overleden nadat ze werd getroffen door de bliksem tijdens een training in de oceaan in centraal Brazilië.

Luzimara Souza, 23, werd woensdagochtend 27 maart 2019 bewusteloos uit het water getrokken met een 17-jarige jongen nadat de bliksem op het strand van Leste-Oeste in Fortazela was ingeslagen.

Souza werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, maar stierf korte tijd later aan haar verwondingen, terwijl de tiener in een 'delicate' staat verkeeert, volgens lokale media.



Een video toont voorbijgangers die de oceaan in snellen om twee surfers te helpen de jongen uit het water te dragen.


Souza's moeder, Mara, legde uit dat haar dochter meestal op de plek surft en in het water was toen het begon te regenen. Ze zei, dat er in totaal zes mensen in het water waren toen de bliksem insloeg, waarbij verschillende anderen ook gewond raakten.

'De man die het water in ging om mijn dochter te redden, is hier in het ziekenhuis', voegde ze eraan toe.

Luzimara begon te surfen op 10-jarige leeftijd en haar trainer Jeova Rodrigues zei dat ze trainde voor het Braziliaanse Surfkampioenschap 2019. Rodrigues zegt, dat Souza in 2018 het Ceara-kampioenschap won en dat zij dit jaar de tweede werd op een van de podia van het nationale toernooi.

(Suriname Mirror/recordtv.r7.com/Daily Mail/Diario do Nordeste/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten