donderdag 28 maart 2019

Politie Peru arresteert vijf mannen verdacht van groepsverkrachting van geestelijk zieke vrouw (19)

Verdachten (20-27) hebben verkrachting op beeld vastgelegd en op social media gedeeld

Dit jaar al zeker 39 vrouwen vermoord in het land van 32 miljoen mensen...


De politie in Peru heeft vijf mannen gearresteerd in verband met de groepsverkrachting van een geestelijk zieke jonge vrouw vorige week en is op zoek naar twee andere verdachten in een zaak die het Zuid-Amerikaanse land heeft geschokt.

Officieren van Justitie onderzoeken de inhoud van drie mobiele telefoons die in beslag zijn genomen bij de verdachten in de leeftijd van 20 tot 27 jaar, die naar verluidt de verkrachting van hun 19-jarige slachtoffer hebben vastgelegd op beeld en deze op social media hebben gedeeld, aldus het kantoor van de procureur-generaal op Twitter.


Lokale media zeiden, dat de verkrachting plaatsvond op 20 maart te Parcona en dat het slachtoffer lijdt aan schizofrenie. De politie denkt dat de verdachten de neef van het slachtoffer probeerden te chanteren, meldt persagentschap Andina.


De zaak, die in de media veel aandacht heeft gekregen in Peru, heeft tot protest geleid en oproepen in aangewakkerd voor een einde aan geweld tegen vrouwen en meisjes, dat vaak ongestraft blijft.

Tot nu toe zijn dit jaar ten minste 39 vrouwen vermoord in het land van 32 miljoen mensen, volgens de lokale tv-zender America TV.


Ana Jara, voormalig premier en minister voor Vrouwen en Kwetsbare Groepen, zei dat het slachtoffer eerder was misbruikt. 'Als een meisje werd ze verkracht door twee mensen en nu is ze de moeder van een kind van zes maanden oud', zei Jara op Twitter, waarin ze om strenge gevangenisstraffen voor de mannen vroeg. 'Het was met voorbedachten rade, opgenomen en verspreid op social media.'


(Suriname Mirror/El Comercio/Reuters/Peru21/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten