donderdag 28 maart 2019

Kremlin legt verzoek VS-president Trump naast zich neer om Venezuela te verlaten

'Aanwezige Russische militairen nemen niet deel aan militaire operaties'


Het Kremlin heeft het verzoek van de Amerikaanse president Donald Trump om Venezuela te verlaten, naast zich neergelegd. De Russen zeggen, dat ze volledig in hun recht staan met hun hulp aan het Zuid-Amerikaanse land. Bovendien zouden de aanwezige Russische militairen niet deelnemen aan militaire operaties. 

De Russische militairen zijn louter in Venezuela om de militaire samenwerking te bespreken, zo citeerde het Russische persbureau Interfax een militaire Venezolaanse attaché.

Venezolaanse media meldden begin deze week dat zondag twee vliegtuigen van de Russische luchtmacht met aan boord bijna 100 militairen en veel materieel waren geland op de internationale luchthaven bij de hoofdstad Caracas.

De Verenigde Staten waren er als de kippen bij en riepen Moskou op om de Russische troepen terug te trekken uit Venezuela. De Amerikaanse president Donald Trump zei nog, dat hij 'alle opties' in overweging zal nemen om ervoor te zorgen dat dat gebeurt.



'De Verenigde Staten zullen niet passief toekijken wanneer Rusland doorgaat met het verhogen van de spanningen', liet de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo nog weten.

De Russische ambassade in Caracas liet maandag 25 maart 2019 weten, dat er ‘niets geheimzinnigs’ aan de aanwezige troepen was. De aanwezigheid van de Russische militairen zou slechts een onderdeel zijn van overeenkomsten tussen Moskou en de Venezolaanse president Nicolas Maduro.



(Suriname Mirror/AD/CNN/YouTube/The Moscow Times)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten