donderdag 28 maart 2019

De eerste toeristische trein op zonne-energie naar Peru

‘Tren de la Quebrada’ gaat rijden van Argentinië, via Bolivia, naar de plaats Cusco


Een reis door Zuid-Amerika wordt binnenkort nog makkelijker, mooier én milieuvriendelijker. Later dit jaar start namelijk de eerste toeristentrein op zonne-energie, die zal rijden van Argentinië, via Bolivia, naar de plaats Cusco in Peru. Daarna wordt het traject nog verder doorgetrokken naar het wereldwonder Machu Picchu, waardoor je volledig ontspannen én ‘groen’ kunt uitstappen bij het hoogtepunt van je reis.

De bouw van de nieuwe ‘Tren de la Quebrada’ begon ruim een jaar geleden. Een zeer bijzonder vervoersmiddel is in de maak, want dit wordt de allereerste toeristische trein in Zuid-Amerika – en de tweede ter wereld – die volledig rijdt op zonne-energie.


Reizigers die een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk willen achterlaten, kunnen daarom in de toekomst kiezen voor deze unieke ‘zonnetrein’.

Het eerste traject van 20 kilometer zal al in augustus worden afgerond, waarna er verder wordt gebouwd aan de spoorlijn naar Bolivia, om uiteindelijk het Peruaanse Cusco te bereiken. Het is nog niet duidelijk wanneer de opening van het complete traject precies zal zijn, maar zeker is dat het eindstation Machu Picchu wordt.

De nieuwe trein zal beginnen met een capaciteit van 240 passagiers, later worden eventueel meer wagons toegevoegd. De trein is specifiek bedoeld voor toeristen en zal de mooiste route door het landschap nemen, vandaar dat hij niet veel harder dan 30 km/u zal rijden. Zo kunnen reizigers onderweg optimaal van het prachtige uitzicht genieten


(Suriname Mirror/verkeersbureaus.info/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten