donderdag 28 maart 2019

Bestuurscrisis binnen Belangenorganisatie Veerboten Commewijne (BOVC)

Boothouders stellen ← Ann Sadi aan als nieuwe voorzitster - Seshma Bissesar → formeel nog voorzitster


Seshma Bissesar beweert donderdag 28 maart 2019 in de Ware Tijd, dat ze nog steeds voorzitster is van Belangenorganisatie Veerboten Commewijne (BOVC). Volgens haar kan ze alleen tijdens een rechtsgeldige algemene ledenvergadering worden afgezet. 'De juiste procedure zoals die in de Statuten staat, moet worden gevolgd. Namelijk dat ik de vergadering uitschrijf en het voorzitterschap overdraag. Dit is niet gebeurd', zegt Bissesar. 

De boothouders hebben dinsdagavond Ann Sadi aangesteld als nieuwe voorzitster van de vereniging. 'Ze handelt onrechtmatig en haar officiële status is ondervoorzitster van de BOVC', stelt Bissesar. Zij wijst erop dat de vereniging rechtspersoonlijkheid heeft en zij als voorzitter is geregistreerd bij de notaris. 'De vereniging heeft nog geen rechtspersoonlijkheid', stelt Sadi.

Het aankaarten van de misstanden met betrekking tot de besteding van subsidiemiddelen is volgens Bissesar niet in goede aarde gevallen bij de boothouders. 'Ze zijn direct in actie gekomen en hebben in alle haast niet de juiste procedure in acht genomen.' Naar zeggen van Bissesar zou het geld niet op de juiste wijze zijn verdeeld aan de boothouders van de verschillende trajecten. Bovendien zou er sprake zijn van overfacturering. Bissesar zegt, dat ze documenten heeft overhandigd aan het Openbaar Ministerie om de zaak te onderzoeken. Pas na dit onderzoek mogen volgens haar de leden actie ondernemen. Daarna is zij van plan om af te treden.

Bissesar wijst erop dat vanwege onder meer financiële afwijkingen de subsidie is stopgezet. Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie had in december 2017 hiervoor een verklaring gevraagd aan de vereniging, maar die is toen niet gegeven.

Sadi zegt, dat zij en de boothouders hiervan niet op de hoogte zijn. Volgens haar heeft zij oud-voorzitter Michel Nathoe benaderd hiervoor. Hij zal haar kopieën geven van documenten die gaan over de besteding van de subsidiemiddelen.

Sadi wijst erop, dat 20 maart de boothouders bijeen zijn gekomen waarbij een motie van wantrouwen is ingediend tegen Bissessar. Die is dinsdagavond goedgekeurd door alle boothouders van de verschillende trajecten. Naar haar zeggen hebben ze Bissesar meerdere keren verzocht om een vergadering uit te schrijven. Die zou gaan over onder meer de contributie en een kwestie waarbij de Maritieme Autoriteit Suriname een boothouder heeft geschorst. Aangezien er geen vergadering kwam, hebben de leden zelf een vergadering belegd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten