vrijdag 25 januari 2019

Toekomst RCR Zorghotel hangt nog steeds aan zijden draadje

Notaris Dew Kalisingh plant 1 februari weer veiling van Zorghotel


De situatie rond het noodlijdende RCR Zorghotel aan de Anton Dragtenweg blijft zorgelijk. Als niet vóór 1 februari de schuld aan de Nationale Ontwikkelingsbank en de Hakrinbank wordt voldaan, dan dreigt die dag de zorginstelling toch op de veiling te belanden. Zo blijkt uit een advertentie die notaris Dew Kalisingh in opdracht van de banken zaterdag publiceerde, aldus vrijdag 25 januari 2019 de Ware Tijd.

Niet uitgesloten wordt, dat de kwestie weer voor de rechter belandt. Eerder lukte het advocate Joan Nibte al twee keer uitstel van betaling en daarmee opschorting van de veilingdatum te krijgen.

Nadat eind september 2018 uitstel was verleend, gebeurde dit weer op 9 januari. Voorwaarde was wel, dat het zorghotel binnen enkele dagen de eerste tranche van de aflossing moest plegen. Dan zou twee maanden uitstel voor de veiling gerechtvaardigd zijn. Echter, er werd niet afgelost en zaterdag werd dan ook de advertentie met veilingdatum 1 februari gepubliceerd. Op de zitting van 9 januari was overigens al meer tijd gevraagd dan de rechter uiteindelijk toekende.

Het Zorghotel is sinds de opening eind 2010 in zwaar weer, aangezien het uitgangspunt niet realistisch bleek. Het was de bedoeling zorg te bieden aan Surinamers in Nederland, die in Suriname verpleegd wilden worden. Maar, aangepaste wetgeving waarbij de uitkering door zorgverzekeraars minder is als de behandeling in het buitenland geschiedt, trok een streep door de rekening.

Verschillende noodgrepen, waaronder het deels aanbieden van hotelkamers, blijken niet het gewenste resultaat te hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten