vrijdag 25 januari 2019

Negen verdiepingen tellend gebouw in Mexico-Stad, Mexico, zakt plotseling 70 centimeter

Gebouw in wijk Iztacalco werd gerenoveerd voor kantoorruimte 


Bewoners van de wijk Granjas México in Mexico-stad werden in de schemering van donderdagochtend 24 januari 2019 gewekt door een luide knal. Maar, het was gewoon een gebouw dat plotseling in de oude bedding van een meer, waarop de stad zit bevindt, zakte. 

Autoriteiten stelden vast, dat het gebouw met negen verdiepingen in de wijk Iztacalco 70 centimeter aan de zuidzijde zakte, met beschadigde ramen en trottoirs rondom het gebouw tot gevolg.


Openbaar veiligheidspersoneel en brandweerlui hebben 40 werknemers uit het gebouw geëvacueerd en het gebied afgegrendeld terwijl het personeel van de civiele bescherming het gebouw op schade inspecteerde. Naar verwachting zou later op de dag een nieuwe inspectie worden uitgevoerd.

Vijf naburige huizen en een fabriek werden ook geëvacueerd als veiligheidsmaatregel.


Het gebouw onderging een renovatie op het moment dat het weg zakte en stjnd te huur als kantoorruimte.

De burgemeester van de gemeente vertelde verslaggevers dat hij van plan was alle documenten en vergunningen met betrekking tot de structuur te verifiëren om de wettigheid te bepalen van het werk dat op het moment van het incident werd gedaan. Armando Quintero voegde eraan toe, dat hij contact had met de eigenaars van het gebouw en dat ze meewerken om de kosten te bepalen die buren maakten om hun huizen te moeten evacueren.

Weg zakkende gebouwen zijn niet ongewoon in de hoofdstad, omdat sommige gebieden langzaam maar zeker dalen.




(Suriname Mirror/El Universal/La Prensa/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten