vrijdag 25 januari 2019

Missiekaba (NDP): 'Fractie van NDP kan niet gegijzeld worden door eenmansfractie van PALU'

'Door zijn drang politiek te willen scoren, heeft hij de zaak demonstratief op bord van NDP gelegd'


'Wij blijven erbij dat de fractie van de NDP niet gegijzeld kan worden door de eenmansfractie van de PALU.' Dit zegt NDP-fractieleider André Misiekaba vandaag, vrijdag 25 januari 2019, op Starnieuws. Er worden volgens hem opdrachten gegeven vanuit PALU aan Assembleelid Cleon Gonsalves Jardin de Ponte om die dan te deponeren op het bord van de NDP. Misiekaba geeft aan dat elk lid van De Nationale Assemblee bevoegd is om moties in te dienen en daarvoor met de politieke tools die er zijn ondersteuning te zoeken. De PALU-parlementariër heeft geen gebruik daarvan gemaakt. 

'Maar, door zijn drang om politiek te willen scoren, heeft hij de zaak demonstratief op het bord van de NDP gelegd. Wij hebben inderdaad op die politieke actie een politiek antwoord geformuleerd. Ik weet natuurlijk dat het hard is aangekomen, maar de politiek is hard. Wanneer je een politieke actie initieert, dan moet je weten: wie kaatst moet de bal verwachten', aldus de NDP-fractieleider.

'Nu is het zielige verwijt van de PALU, dat de fractieleider van de NDP niet eens heeft gewacht totdat het voorstel hem bereikt heeft. PALU moet de hand in eigen boezem steken', meent Misiekaba.

Gonsalves had het voorstel eerst moeten bespreken met de NDP-fractie, stelt de politicus. Dat is niet gebeurd, terwijl haast elke vergaderdag er contact is. Het voorstel is op geen enkel moment besproken om na te gaan hoe de fractie daartegenover staat. Gonsalves is volgens Misiekaba demonstratief achter het spreekgestoelte gegaan om een politieke actie te ontketenen. 'Dit is helemaal mislukt. Wij hebben daarop gepast geantwoord. Als de PALU wat voor voorstel dan ook heeft, is de fractie daar en kan men het altijd bespreken.'

Het is volgens Misiekaba een kwalijke zaak dat men allerlei dingen schrijft en formuleert voor Gonsalves en het lid in hele vervelende positie plaatst in het parlement. 

'Ik denk dat het niet juist is. Uiteraard is meneer Gonsalves een volwassen man. Hij zal uiteindelijk moeten weten hoe hij politiek moet dealen over de posities waarin zijn partij hem plaatst. Ik denk dat in deze hele zaak de PALU gewoon de hand in eigen boezem moet steken. Als de PALU de opdracht van het volk heeft begrepen, zal ze zelf haar moties indienen en verdedigen en waar nodig de politieke ondersteuning daarvoor zoeken in het parlement.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten