vrijdag 25 januari 2019

Chinese Cosco Shipping koopt 60% aandelen in Terminal haven Chancay (Terminales Portuarios Chancay), Peru

(Bron foto: Andina)
Chancay Terminal moet een belangrijke gateway-poort voor Peru worden

Chancay Terminal wordt ook ontwikkeld tot een belangrijke hubhaven in Latijns-Amerika


De wereldwijde Chinese exploitant van havens Cosco Shipping Ports verwerft 60% -belang in Terminales Portuarios Chancay (Chancay Terminal) van Volcan Compañía Minera voor een totale bedragvan $ 225 miljoen. 

Zhang Wei, vicevoorzitter en algemeen directeur van Cosco Shipping Ports en José Picasso, voorzitter van Volcan, ondertekenden de overeenkomst namens de twee partijen. De ceremonie werd bijgewoond door Mercedes Aráoz, vicepresidente van Peru, Xiao Yaqing, voorzitter van de staats Asset Supervision and Administration Commission (SASAC), onder anderen.

Cosco Shipping Ports zal samenwerken met Volcan om van Chancay Terminal een belangrijke gateway-poort voor Peru te maken. Chancay Terminal is eigenaar van het land van de Terminal en hoeft geen concessierechten te betalen, financiële middelen kunnen dus voornamelijk op de ontwikkelingen van de terminal worden geplaatst.

De economische groei van Peru is de afgelopen jaren voortgezet; containers door heel Peru is in 2017 gestegen van 2,5 miljoen TEU (Twenty Foot Equivalent Unit, de aanduiding voor de afmetingen van containers) naar 2,5 miljoen TEU in 2010.

Gelegen op 58 kilometer ten noorden van de Peruaanse hoofdstad Lima, ligt Port of Chancay op een gunstige locatie waar het gemakkelijk toegang heeft tot het economische centrum van Peru.

De haven van Chancay is een natuurlijke diepwaterhaven met een maximale waterdiepte van 16 meter en is in staat om aan de behoeften van megaschepen te voldoen. De bouw van Chancay Terminal omvat multifunctionele terminals, containerterminals en bijbehorende infrastructuurfaciliteiten.

Xiao Yaqing, voorzitter van SASAC, zei dat 'gepland een moderne terminal te zijn, zal de haven na de bouw van Chancay Terminal niet alleen de internationale operationele capaciteiten van Chinese bedrijven verder versterken, maar ook de economische groei verder verbeteren, ontwikkeling van Peru. Ik hoop dat de twee bedrijven het project op een praktische manier zullen implementeren en een sterke basis zullen leggen voor de uitgebreide samenwerking tussen de twee landen, en zo de economische ontwikkeling en welvaart van China en Peru helpen bevorderen.'

Xu Lirong, voorzitter van Cosco Shipping zei: 'Chancay Terminal is het eerste terminalproject waarin is geïnvesteerd door Chinese bedrijven in Zuid-Amerika, dat grote aandacht en steun heeft gekregen van zowel de Chinese als de Peruaanse overheid. Volcan is een van 's werelds toonaangevende polymetallische mijnbouwbedrijven. Om het hoofd te bieden aan de ontwikkeling van haar activiteiten, is Volcan jaren geleden begonnen met het onderzoek naar de aanleg van een terminal in de haven van Chancay. De samenwerking zal de twee partijen in staat stellen om volledig gebruik te maken van middelen en gebruik te maken van de capaciteiten om gezamenlijk Chancay Terminal te ontwikkelen tot een belangrijke hubhaven in Latijns-Amerika en een gatewayhaven in de Stille Oceaan die de lokale economische groei zou moeten helpen bevorderen.'


(Suriname Mirror/Andina/Maritime Professional/World Maritime News)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten