vrijdag 25 januari 2019

Nieuwe parkeerplaatsen op oude standplaats Albina-taxi’s aan Waterkant, Paramaribo

Centrum Paramaribo kampt al vele jaren met ernstig parkeerprobleem


Het tekort aan parkeerplaatsen in het centrum van Paramaribo wordt binnenkort deels verholpen met een nieuwe parkeergelegenheid op de oude standplaats van de Albina-taxi’s aan de Waterkant. De marktmeester van de Centrale Markt, John Lecton, zegt vandaag, vrijdag 25 januari 2019, in de Ware Tijd, dat hij samen met het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie bezig is om het gedeelte dat grenst aan de Vreedzaam Markt aan te pakken, zodat daar binnenkort auto's kunnen parkeren.

Lecton: 'Wij gaan inspelen op de situatie, omdat er heel weinig parkeerplek is voor mensen die willen winkelen of boodschappen halen op de markt of in het centrum. Naast de markt hebben wij al enkele plekken, maar wij moeten er meer creëren, omdat er vraag naar is.'

Het parkeerprobleem speelt al jaren in de binnenstad. Automobilisten worden gedwongen om minutenlang naar plekken te zoeken of te wachten totdat iemand vertrekt om te kunnen parkeren. Vooral in de Jodenbreestraat wordt op de rijweg geparkeerd, wat een vlotte doorstroming van het verkeer belemmert. Mensen nemen het risico om te parkeren op plekken waar dat verboden is, met gevaar dat de auto wordt weggesleept.

Eerder vertelde het hoofd van de afdeling Voorlichting van het ministerie, Neville Pengel, dat er gewerkt wordt aan een plan om het parkeerprobleem op te lossen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten