vrijdag 25 januari 2019

Regering Curaçao gaat voorlopig geen nieuwe financiële verplichtingen aan

Raad van Ministers voert per direct een algehele verplichtingenstop in


De Raad van Ministers heeft het besluit genomen per direct een algehele verplichtingenstop in te voeren. Dit houdt in dat de regering voorlopig geen nieuwe financiële verplichtingen kan aangaan. De stop geldt in ieder geval tot eind februari, wanneer een commissie belast met het doorlichten van de begrotingen vanaf 2019 tot en met 2021 haar werkzaamheden heeft afgerond en verslag heeft uitgebracht aan de minister, zo bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, vrijdag 25 januari 2019.

In een brief van 21 januari 2019 aan zijn collega-ministers stelt minister Kenneth Gijsbertha van Financiën, dat de genoemde begrotingen in verband met het opzetten en implementeren van het integraal herstelprogramma van de regering, grondig geanalyseerd dienen te worden.

'Hoewel de begrotingen vanaf 2019 tot en met 2021 aan de normen van de Rft (Rijkswet financieel toezicht) voldoen, bestaat er toch behoefte aan een kritische doorlichting van deze begrotingen', zo stelt Gijsbertha.

'Dit is mede ingegeven vanwege het feit, dat zowel de Raad van Advies als het Cft (College financieel toezicht) veel opmerkingen hebben over de begroting en meerjarenramingen. Zoals u weet, kennen de begrotingen weinig vrije beleidsruimte.'

Op 18 december 2018 werd Rignald Carolina belast met de opdracht om binnen twee maanden deze doorlichting uit te voeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten