donderdag 31 januari 2019

Oud-minister Michel Felisi verkiest de NPS boven de BEP

'Hij gaat voor een goed en beter Suriname en zal niet meewerken aan populistisch beleid'


Michel Felisi is toegetreden tot de Nationale Partij Suriname, NPS. De oud-minister van Regionale Ontwikkeling (2005-2010) was tot voor kort lid van de BEP. Volgens een persbericht donderdag 31 januari 2019 van de NPS heeft de 56-jarige Felisi diverse gesprekken gevoerd met verschillende politieke partijen. Uiteindelijk koos hij voor de NPS, omdat die de economie van het land opgekrikt zou hebben. Dit meldt de Ware Tijd.

'Hij gaat voor een goed en beter Suriname en zal niet meewerken aan populistisch beleid', aldus een passage uit het persbericht.

De NPS vervolgt, dat Felisi heeft besloten de BEP te verlaten, omdat die partij deel uitmaakt van een coalitie die werkt aan verpaupering van het land. Daarnaast worden belangrijke nationale vraagstukken zoals criminaliteit, economie en gezondheid niet aangekaart door de fractie in De Nationale Assemblee.

Binnen de NPS zal de oud-bewindsman het campagneplan helpen schrijven 'en de boodschap van de groene partij zo goed mogelijk overbrengen om het land naar hogere hoogten te brengen'.

In december 2018 keerde Celsius Waterberg de BEP de rug toe. Net als Felisi was hij in het derde kabinet-Venetiaan minister. Hij had de leiding over Volksgezondheid. Waterberg, die ook jaren de BEP als voorzitter heeft geleid, blijft Assembleelid. Hij zei eerder deze maand dat hij op 8 februari bekend maakt naar welke politieke partij hij gaat. In 2012 verlieten Waldie Ajaiso en Diana Pokie de BEP.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten