donderdag 31 januari 2019

Geen zorgen bij OBS en PLO over koop nieuwe bussen door ondernemer Rudisa

'Een ondernemer mag toch bussen importeren voor de verkoop?'

De overheid zou via Rudisa Motor Company NV tientallen bussen hebben gekocht


Volgens het Dagblad Suriname van donderdag 31 januari 2019 doen al enkele dagen geruchten de ronde, dat de overheid via Rudisa Motor Company NV tientallen bussen heeft gekocht om de maandelijkse turbulentie binnen het schoolvervoer en NVB-vervoer een halt toe te roepen. De Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS) schroomt er namelijk niet voor om de achterstallige betalingen door de overheid op te eisen middels een staking of zoals de OBS het zelf typeert, overmachtssituatie. 

In oktober 2017 werd door een schoolvervoerder aan de kaak gesteld, dat het ministerie van Openbare Werken, Transport & Communicatie (OWT&C) dreigementen heeft geuit aan het adres van de stakende leden van OBS in die periode. Er werd verondersteld, dat dit slechts bedoeld was om de stakingsdrang de kop in te drukken.

Naar zeggen van Iwan Woon, ondervoorzitter van de OBS, is er geen reden tot paniek. 'Ik weet wel dat meneer Dilip Sardjoe bussen heeft geïmporteerd. Een ondernemer mag toch bussen importeren voor de verkoop? Wij zijn in ieder geval niet bezorgd, noch onze schoolvervoerders noch NVB-vervoerders komen in gevaar', aldus Woon.

De OBS is overigens nog steeds on speaking terms met het ministerie omtrent de uitvoering van de 40% loonsverhoging voor alle leden van de OBS. Ook de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO) ziet geen reden tot paniek met betrekking tot de import van nieuwe bussen door Rudisa.

Volgens John Mahadewsing, voorzitter van de PLO, is er geen enkel motief om deze bussen in te zetten voor het particulier vervoer. Integendeel, de autoriteiten zouden zich in de vingers snijden indien zulks het geval zou zijn. 'Ik hoor ook dat meneer Sardjoe bussen heeft laten halen, maar voor wie weet ik niet. In ieder geval zijn wij niet bang; er zijn zoveel regeringen geweest die PLO zouden breken, maar ze breken juist zichzelf.'

Hij voert aan dat het particulier vervoer al jaren kampt met een enorme chaos; trajecten die verzadigd zijn, brandstofcompensatie die niet tijdig overgemaakt wordt, achterhaalde tarieven en tal van ad-hoc maatregelen. 'Waar zullen die nieuwe bussen dan geplaatst worden? Het is een druppel op een hete plaat', accentueert Mahadewsing.

Rudisa Motor Company NV heeft de aankoop van de nieuwe bussen bevestigd, maar wenst niet prijs te geven of die voor het openbaar en particulier vervoer aangewend zullen worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten