donderdag 31 januari 2019

Bewoners Dageraadweg vrezen zwaar vrachtverkeer over de weg

De weg, in september 2018 geasfalteerd, begint al verzakkingen te vertonen....


De Dageraadweg, het verkeer gaande in de richting van Dijkveld, wordt de afgelopen periode gekenmerkt door een toename van het aantal voertuigen dat boomstammen vervoert. En dit is vanaf de asfaltering van deze weg het geval, aldus donderdag 31 januari 2019 het Dagblad Suriname. 

Voorheen, toen deze weg in zeer deplorabele staat verkeerde, was de intensiteit niet zo hoog.

Woensdagmorgen omstreeks acht uur was dat weer het geval. Het fenomeen van het vervoeren van zware houtblokken vindt tot zelfs in de avonduren plaats. Weggebruikers die deze weg als route gebruiken om hun kinderen op school af te zetten en voor andere werkzaamheden, zien deze weg zienderogen achteruitgaan. De weg, die in september van het afgelopen jaar is geasfalteerd, begint al verzakkingen te vertonen.

Enkele weken geleden heeft een nutsbedrijf dat water levert, graafwerkzaamheden laten uitvoeren op deze pas geasfalteerde weg. Op deze plek op het wegdek, dat na het graven afgewerkt is met straatstenen, is een gevaarlijke diepe kuil ontstaan. Uitwijken voor deze kuil is noodzakelijk, willen weggebruikers geen mankementen krijgen aan hun voertuig.


Niet alleen het district Wanica, maar ook overige plaatsen gaan gebukt onder de negatieve gevolgen die het vervoer van zware boomstammen met zich meebrengt voor de wegen. Zo is sinds kort een verbod opgelegd voor het vervoeren van houtblokken over de Wijdenboschbrug. Dit dient alleen onder toezicht van de politie plaats te vinden. Toch wagen enkele truckhouders het om deze regel aan hun laars te lappen. Afgelopen zondag tussen zes en zeven uur namiddag bleek dit het geval te zijn. Een groot gevaarte, volgeladen met houtblokken, reed over de brug zonder enige politiebegeleiding.

Bij de laatst gehouden hoorzitting in het ressort Houttuin blijkt, dat de slechte staat waarin de wegen verkeren de grootste zorg is voor buurtbewoners. Ze hebben ook hun bezorgdheid geuit over het vervoeren van boomstammen over de diverse wegen.

Ook de districtscommissaris van Wanica, Audrey Hankers, verwijst naar de laatst gehouden hoorzitting waar burgers hun beklag hebben gedaan over de overbeladen houttrucks. Met de inspecteur van politie en de gewestelijke politiecommandant zijn reeds gesprekken gevoerd. Ook de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) heeft een uiteenzetting gepresenteerd over dit vraagstuk. De districtscommissaris verzekert de gemeenschap ervan, dat de overbeladen vervoerders van houtblokken heel binnenkort aangepakt zullen worden, indien zij zich met een overbeladen truck op de openbare wegen begeven. Zij dienen zich te houden aan een bepaald tonnage. Ook is het niet toegestaan houtblokken in de avonduren te vervoeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten