donderdag 31 januari 2019

Bond van Penitentiaire Ambtenaren in Suriname stelt minister Getrouw ultimatum

'De nieuwe loonreeks moet wettelijk in orde worden gemaakt'

'De middelen die nodig zijn om het werk te doen ontbreken vaak'


Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie krijgt een week van de Bond van Penitentiaire Ambtenaren in Suriname om brandende kwesties aan te pakken. Op een druk bezochte ledenvergadering is gisteravond unaniem een motie aangenomen, aldus Starnieuws vandaag, donderdag 31 januari 2019. De brief met de motie gaat vanochtend naar het ministerie. 

Gustaaf Gallant, voorzitter van de bond, zegt dat dringende knelpunten in orde gemaakt moeten worden. Zo moet de nieuwe loonreeks wettelijk in orde worden gemaakt. De organisatiestructuur van de inrichting dient ook verder geformaliseerd te worden. Hetzelfde geldt voor de infrastructuur van de inrichtingen, zoals bewapening en kantoorbenodigdheden.

'De middelen die nodig zijn om het werk te doen, ontbreken vaak. Het gaat om werk waar de veiligheid belangrijk is', aldus de vakbondsleider. De inrichtingen moeten goed functioneren.

De leden hebben duidelijk aangegeven op de vergadering, dat er nu spijkers met koppen geslagen moeten worden. De beleidsmakers krijgen een week de tijd, waarna de leden weer bijeen zullen komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten