donderdag 31 januari 2019

Minister van Onderwijs Curaçao, Marilyn Alcalá-Wallé: 'Staking leerkrachten ongeoorloofd'

Ook veel ouders kiezen ervoor om hun kinderen thuis te houden

Leerkrachten gekort op salaris 


De staking in het onderwijs gaat vandaag, donderdag 31 januari 2019, onverminderd door. 'We beperken ons niet alleen tot de docenten van de Dienst Openbare Scholen (DOS), maar het hele onderwijsveld. In de Ministerraad is ons beloofd, dat we vrijdag meer informatie krijgen over rechtspositionele kwesties, omdat er nog een jurist naar moet kijken, maar wij hebben in overleg besloten hier niet mee akkoord te gaan. De acties zullen niet alleen bij Sitek plaatsvinden' , aldus de voorzitter van onderwijsvakbond Sitek, Darius ‘Lio’ Plantijn (Sindikato di Trahadó den Edukashon na Kòrsou), gisteravond bij TeleCuraçao, zo schrijft het Antilliaans Dagblad.

In een persverklaring gisterochtend heeft het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) met klem gesteld, dat alleen de regering de entiteit is die vrij kan geven van school. 'Alle ouders en leerkrachten van de openbare scholen die gisteren staakten, moeten dus gewoon op school aanwezig zijn', zo wordt gesteld. Daar is echter gisterochtend niet op alle scholen gehoor aan gegeven.


Sitek meldt, dat er 200 leerkrachten aan de oproep te staken gehoor hebben gegeven. Op sommige scholen waren dus geen leerkrachten, maar bovenal kozen ook veel ouders ervoor om hun kinderen thuis te houden.

Frensel Josefina van Sitek legt uit, dat in de ochtend door de stakende leerkrachten geen welwillendheid was een brief te sturen naar de minister. 'De aanwezigen wilden de acties handhaven', aldus Josefina.

Gisteren was een delegatie van zes Sitek-vakbondsleden aanwezig bij de Raad van Ministers. Die afspraak stond al om voornamelijk salariskwesties te bespreken, zo legt de minister van Onderwijs, Marilyn Alcalá-Wallé (PAR), uit. Plantijn verklaart dat in de Ministerraad ook aandacht was voor andere pijnpunten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten