donderdag 31 januari 2019

Boot met vluchtelingen kapseist voor kust noordwest Colombia in Golf van Uraba

(Bron foto: Twitter)
Dodental gestegen naar minstens 12, waarvan 7 kinderen

Golf van Uraba een van belangrijkste doorvoerpunten voor Afrikaanse, Aziatische en Haïtiaanse migranten die via Caribisch gebied VS proberen te bereiken


Het dodental bij het kapseizen van een boot met migranten voor de kust van noordwest van Colombia is gestegen naar minstens 12, waarvan 7 kinderen, zeiden functionarissen donderdag 31 januari 2019. 

Nog eens 18 mensen worden nog vermist na de tragedie van maandag, toen een golf de boot ophief en de passagiers op drift achterliet op zee, aldus Lilia Cordoba, de burgemeester van de Colombiaanse kustplaats Acandi.



De migranten, die Panama probeerden te bereiken, kwamen uit Afrika, vertelde de regionale mensenrechtenombudsman, Rafael Bolanos, aan persbureau AFP.

De Colombiaanse marine, met hulp van de politie, vond donderdag nog vijf lichamen bovenop de zeven die al waren geborgen. Volgens overlevenden had de boot 32 mensen aan boord - 18 volwassenen en 14 kinderen.


De marine zegt, dat het zijn zoektocht voortzet en verwacht meer lichamen te vinden.

De Golf van Uraba, waar de boot kapseisde, is een van de belangrijkste doorvoerpunten voor Afrikaanse, Aziatische en Haïtiaanse migranten die via het Caribisch gebied de VS proberen te bereiken en vaak haltes maken in Midden-Amerikaanse landen.

Sinds het begin van het jaar heeft het Colombiaanse leger 84 overlevenden van schipbreuk gered en 19 lichamen teruggevonden.


(Suriname Mirror/uraba.net/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten