dinsdag 4 december 2018

VHP'er Dwarka blijft aanschoppen tegen zijn partijleiding: '28 VHP-zetels is een sprookje'

'Voor mij is het wel duidelijker geworden, dat de VHP uitkijkt naar samenwerking met de NDP'


'Je moet niet met de fabels komen en zeggen dat je 28 zetels wil hebben van het volk. Wie gelooft in zo'n sprookje? Voor mij is het wel duidelijker geworden, dat de VHP uitkijkt naar een toekomstige samenwerking met de NDP.' Zo reageert VHP’er Dayanand Dwarka vandaag, dinsdag 4 december 2018, in het Dagblad Suriname, op de recente voorspellingen van VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi. 

De VHP-leiding heeft vorige week tijdens een persconferentie niet duidelijk willen aangeven of de partij na de verkiezingen van 2020 met de NDP zal samenwerken in een coalitieregering of niet. Indien de samenleving wenst, dat de VHP niet met de NDP gaat samenwerken na 2020, moet de kiezer de VHP volgens Santokhi een mandaat van minstens 28 parlementszetels geven.

'Het kiezersvolk heeft recht om te weten met wie je een regering zal vormen, want de 28 zetels zijn niet van een boom te plukken. Het is volksverlakkerij', beweert Dwarka.

De man voert aan, dat de VHP sinds de oprichting bij opeenvolgende verkiezingen steeds gemiddeld tussen de 8 en 9 parlementszetels heeft weten binnen te halen. Hij is daarom vooral niet te spreken over het feit, dat bestaande terreinen van de VHP, waar al jaren zetels worden binnengehaald, zwaar verwaarloosd worden en juist het binnenland voorop wordt gesteld.

Dwarka fronst ook zijn wenkbrauwen over het besluit van de partijvoorzitter om met een delegatie van zeven personen af te reizen naar China om de banden aan te sterken met de Communist Party of China (CPC). Hoewel de partij in een persverklaring stelt dat dit op uitnodiging gebeurt van de ‘International Department of the Central Committee of the Communist Party of China (CPC)’, zijn er geluiden dat de VHP zelf een verzoek heeft ingediend om ontvangen te worden. De CCP is onder de huidige leider Xi Jinping nog steeds onbetwist de autocratische leidinggevende macht in geheel China.
In maart 2018 stemde het Chinese Nationale Volkscongres in met een Grondwetswijziging, die het voor een president mogelijk maakt om meer dan twee termijnen van 5 jaar aan te blijven. Die maatregel plaveit de weg voor president Xi Jinping om tot het einde van zijn leven aan te blijven. 'Hiermee is de facto een dictatuur gevestigd in China. We zijn ook bekend met de mensenrechtenschendingen van dat land. Wat is de bedoeling van zo'n bezoek? Hoe is die uitnodiging gekomen? Ik ben heel ongerust, want ik ken de VHP niet als een communistische partij', aldus de VHP’er.

In juni 2018 heeft overigens ook de Nationale Democratische Partij (NDP) de duurzame relatie met de CPC verder verstevigd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten