dinsdag 4 december 2018

Refineria di Kòrsou, Curaçao, heeft ‘preferred bidder’, een voorkeurskandidaat, geselecteerd

'De naam van het bedrijf wordt pas bekendgemaakt als MoU is ondertekend'


Refineria di Kòrsou (RdK) heeft een ‘preferred bidder’, een voorkeurskandidaat, geselecteerd om mee verder te onderhandelen voor de overname en modernisering van de raffinaderij volgend jaar. De kandidaat is op de hoogte gesteld, evenals het Venezolaanse staatsoliebedrijf PdVSA (Petróleos de Venezuela S.A.), dat de raffinaderij nu opereert, en de andere bedrijven die interesse hebben getoond. Dit is gisteren in de Staten naar voren gebracht, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, dinsdag4 december 2018.

De bedoeling is dat er nu verder wordt onderhandeld en in januari 2019 een Memorandum of Understanding (MoU) wordt getekend.

 Als de onderhandelingen niet uitmonden in een MoU, zal een van de andere gegadigden benaderd worden', zo wordt later in een persbericht verklaard. Leidt het wel tot een MoU in januari, dan is het de bedoeling dat in mei een principeovereenkomst wordt getekend en later in het jaar een contract. 'De naam van het bedrijf wordt pas bekendgemaakt als de MoU is ondertekend.'

Ondertussen is het proces om te komen tot een partner die op korte termijn de raffinaderij zou kunnen bedienen, stopgezet. 'De tijd is te kort om dit nog te realiseren. De partij waar we nu mee verder gaan, is voor de lange termijn, met de mogelijkheid al volgend jaar te starten, de zogenoemde ‘early step in’', aldus RdK-interim-directeur Marcelino ‘Chonky’ de Lannoy gisteren in de Staten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten