dinsdag 4 december 2018

Crediteurenvergadering van Insel Air International bv, Curaçao, gaat door

Geen Kort Geding bewindvoerder van Insel tegen aandeelhouders en consortium van financiers


De crediteurenvergadering van Insel Air International bv kan vanmiddag, dinsdag 4 december 2018,  zoals gepland doorgaan. Het Kort Geding van de bewindvoerder van Insel tegen de aandeelhouders en het consortium van financiers is gistermiddag niet doorgegaan. 'We zijn eruit', laat bewindvoerder Rogier van den Heuvel weten, nadat hij in de ochtenduren nog een verzoekschrift voor het Kort Geding had ingediend. Dit bericht het Antilliaans Dagblad.

'Het consortium heeft goedkeuring gegeven voor overdracht en de aandeelhouders hebben zich bereid verklaard te tekenen.'

Gisterochtend berichtte het dagblad, dat er een kink in de kabel was gekomen, omdat de financiers - MCB Bank, APC Pensioenfonds en Vidanova Pensioenfonds - nog geen akkoord hadden met de Insel-aandeelhouders. Daardoor kwam het crediteurenakkoord, waarover vanmiddag gestemd gaat worden, en de hele overname-deal van Insel door interCaribbean Airways in gevaar.

Advocaat Willemieke Princée geeft namens de aandeelhouders aan, dat zij ‘nooit de intentie hebben gehad de deal met interCaribbean op het spel te zetten’. De indruk die gewekt was, namelijk dat het alleen nog maar wachten was op een ‘oké’ van de aandeelhouders, is niet correct. De achtergrond is de volgende: Het consortium van financiers had een lening verstrekt aan Best Value Great Care (BVGC), het leasebedrijf van Insel Air.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten