dinsdag 4 december 2018

Nieuw Assembleelid Marlon Budike (NPS) gaat zich sterk maken voor versterking districtsfondsen

'Districten moeten hun eigen ontwikkeling kunnen bepalen, niet de beleidsmakers'

(Bron screenshot: YouTube/DNA Suriname)

Het nieuwe lid van De Nationale Assemblee (DNA), Marlon Budike (NPS), heeft bij zijn toelating dinsdagmiddag 4 december 2018 aangegeven zich sterk te zullen maken voor de versterking van de districtsfondsen. Voor hem is het belangrijk, dat de districten hun eigen ontwikkeling kunnen bepalen en niet dat de beleidsmakers bepalen wat er in de districten moeten gebeuren. 

'In de periode 2010-2015 heb ik het volk mogen vertegenwoordigen als districtsraadslid, ik kwam in aanraking met de decentralisatie en raakte er verliefd op. De wil van het volk komt tot uiting in de decentralisatie. Jammer, dat in de afgelopen jaren de maatregelen zijn afgenomen, zodat de districtsraad minder kan uitvoeren', zei Budike, nadat hij nadrukkelijk zijn familie nogmaals bedankte voor de ondersteuning in zijn korte politieke carrière, aldus Starnieuws.

Budike zal zich ook sterk maken voor de jeugd. Er wordt vaak gesproken over de jeugdigen, 'maar als wij dit land niet welvarend en gezond maken voor hen, kijken zij met minder hoop en enthousiasme uit naar hun toekomst. Niet vergeten dat het volk ons heeft geplaatst, we zijn er voor het volk', benadrukte het nieuwe DNA-lid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten