dinsdag 4 december 2018

Kantonrechter in Cessna cocaïne-zaak wil locatie bezoeken waar toestel en drugs werden onderschept

Verdachte Raj Oedit nog steeds vast in Nederland wachtend op zijn uitlevering


De Kantonrechter in de Cessna cocaïne-zaak tegen de verdachten H.L. (piloot) en D.M. (ondernemer), bijgestaan door respectievelijk de advocaten Vishal Rambharos en Michelle Lau-Kersenberg, heeft tijdens de behandeling van de zaak dinsdag 4 december 2018 gezegd, dat zij op 14 januari een descente gelast op de locatie waar het vliegtuigje met cocaïne in maart is geland in Saramacca.

De beide verdachten worden samen met Ramchander Oedit, meer bekend als ‘Raj Oedit’, ervan beschuldigd, dat zij de Wet op Verdovende Middelen overtreden hebben en hebben deelgenomen deelname aan een criminele organisatie.

Oedit, voor wie een rechtshulpverzoek is gedaan aan Nederland, is nog niet in het land. Tegen hem was een opsporingsbevel uitgevaardigd en hij is inmiddels in Nederland aangehouden en wacht op uitlevering. De man vluchtte vrij snel na de onderschepping van de Cessna op zijn terrein naar Nederland zogenaamd vanwege medische redenen.

De verdachten wordt verweten, dat zij tezamen en in vereniging op verschillende tijdstippen in maart 2018 in het district Saramacca opzettelijk in- of uitgevoerd hebben een hoeveelheid cocaïne met een gewicht van 488,68 kilogram. De drugs waren verdeeld over 420 pakketten en vermoedelijk uit Venezuela afkomstig en werden in een Cessna overgevlogen naar het landbouwterrein van Oedit te Saramacca. Daar was een betonnen baan aangelegd, zodat het toestel met de cocaïne drugs kon landen.

(Suriname Mirror/Dagblad Suriname/Starnieuws)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten