dinsdag 4 december 2018

Oud-premier Curaçao Schotte meldt zich woensdagochtend 5 december bij de gevangenis

(Bron foto: Facebook)
'Ik wil niet dat ze me komen ophalen en een circus opzetten voor mijn kinderen en familie'


'Gerrit Schotte heeft zichzelf als zelfmelder verklaard, maar dat is hij helemaal niet. Hij kan niet op eigen houtje naar de gevangenis gaan en zeggen dat ze hem op dat moment moeten opsluiten. Dat werkt niet zo', aldus het Openbaar Ministerie (OM) in reactie op de verklaring van de voor ambtelijke corruptie veroordeelde oud-premier Gerrit Schotte (MFK), dat hij zich morgen zelf gaat aangeven bij de gevangenis, zo schrijft vandaag, dinsdag 4 december 2018, het Antilliaans Dagblad.

Tot dit besluit kwam Schotte nadat hij op 29 november - twee dagen nadat de Hoge Raad in Den Haag het vonnis in de zaak Babel onherroepelijk verklaarde en daarmee de gevangenisstraf van drie jaar voor Schotte vastlegde - middels zijn advocate Marije Vaders een brief heeft ingediend bij de hoofdofficier van Justitie, waarin hij een ‘dringend verzoek’ deed aan het OM hem de kans te geven zichzelf aan te geven.

'Ik wil niet dat ze me komen ophalen en een circus opzetten voor mijn kinderen en familie', aldus Schotte gisteren tijdens ‘zijn laatste persconferentie van dit jaar’.


Kopietjes van de brief zijn ook verstuurd naar Officier van Justitie Guillano Schoop, gouverneur Lucille George-Wout en minister Quincy Girigorie van Justitie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten