dinsdag 4 december 2018

Doekhie (NDP) blijft in woord via media strijden tegen partijgenoot en ondernemer Johnny Mahespalsingh

‘Mahespalsingh moet nog miljoenen betalen aan ondernemers’

'Overal is deze man om over de ruggen van anderen geld te maken, nog er bij met zijn Nederlandse nationaliteit'


NDP-parlementariër en hoofdbestuurslid Rachied Doekhie stoort zich eraan, dat terwijl partijgenoot en ondernemer Johnny Mahespalsingh, woekerwinsten maakt uit verschillende projecten van de regering, deze ondernemer nog steeds een groot aantal kleine ondernemers niet heeft betaald voor hun diensten bij de start van het ethanol- en suikerproject van Staatsolie te Wageningen. 

De parlementariër zegt in het Dagblad Suriname van maandag 3 december 2018, dat het gaat om zeker Srd 2.5 miljoen aan bootkosten en Srd 6 miljoen voor zand. Doekhie voert aan, dat bij de start van het ethanol- en suikerproject hij vrienden met hun boten en concessies heeft gecommitteerd om Mahespalsingh te ondersteunen. Voor het project moest Mahespalsingh zand vervoeren, waardoor twee grote boten voor een jaar aan hem werden verhuurd.

'Hij heeft bijna 140.000 tot 150.000 kuub zand gehaald en heeft voor zijn eigen werkzaamheden bijna Srd 30 miljoen ontvangen van Staatsolie. De man heeft deze kleine, opkomende ondernemers nooit betaald. Het is een leugen wanneer hij vertelt, dat Staatsolie hem niet heeft betaald. Ik heb geverifieerd en hij heeft alles ontvangen. Pai deng pikin mang! Pai deng poti mang!', benadrukt Doekhie.

Het terrein van de Stichting Machinale Landbouw (SML) is indertijd gekocht door Staatsolie voor het ethanolproject, dat niet meer doorgegaan is. Westland Sama Group heeft het terrein niet lang geleden voor vijf jaar gehuurd en een deel in cultuur gebracht.

Doekhie zelf heeft de afgelopen maanden heel hard uitgehaald naar het besluit van de regering om de SML en verschillende andere terreinen in Nickerie ‘af te staan’ aan bedrijven van ondernemer Mahespalsingh. De bloedbroederschap tussen Doekhie en Mahespalsingh is voorbij. De NDP-parlementariër zegt, dat hij Mahespalsingh nog een tijdje geleden heeft aangesproken in de kwestie van de betaling van de ondernemers. Toen zijn er harde woorden gevallen en botert het niet meer tussen de twee. De parlementariër ontkent echterm dat hij zijn partijgenoot aanvalt, omdat hij mogelijk niet de kans heeft gehad een deel van de ‘politieke koek’ te eten. Volgens hem was de afspraak bij het ethanolproject in privésfeer gemaakt, waardoor het niets met de NDP te maken heeft. 'Ik ga niet van deze mensen eten en vreten. Ik heb ook geen ruzie met niemand binnen de NDP', aldus de politicus.

De politicus benadrukt, dat hij door zal gaan met zijn kruistocht tegen corruptie. Dan maakt het voor hem niet uit over welke partijgenoot het gaat. 'Doekhie is al 35 jaar kritisch.'

Doekhie benadrukt ,dat het naar buiten brengen van bepaalde handelingen van zijn partijgenoot Mahespalsingh niets te maken heeft met de NDP. Hij stoort zich juist eraan, dat Mahespalsingh als megaoverloper overal kans ziet een ‘njang’ te maken. 'Ik zit langer dan 35 jaar in de beweging en heb aan de wieg gestaan van de NDP. Het is juist Mahespalsingh die op elk politiek podium heeft staan schreeuwen dat de partijvoorzitter in Santo Boma moet en dat de NDP een boevenpartij is. Maar, wanneer het Front aan de macht was, was hij daar. Toen Jules Wijdenbosch aan de macht kwam, was hij dan daar. Toen Nieuw Front daarna weer aan de macht kwam, was hij weer daar. Nu is Bouterse aan de macht, is hij bij de NDP. Laat het volk dat weten. Overal is deze man om over de ruggen van anderen geld te maken. Nog er bij met zijn Nederlandse nationaliteit', aldus Doekhie.

Wat SML betreft blijft Doekhie erbij, dat de regering in de fout is gegaan door de eens beste rijstfabriek op het westelijk halfrond af te staan aan Westland Sama Group, een bedrijf van Mahespalsingh . Volgens Doekhie heeft hij tijdens de begrotingsbehandeling over het dienstjaar 2018 een jaar terug al vragen over SML gesteld aan de toenmalige minister van Landbouw, Visserij en Veeteelt (LVV), Soeresh Algoe en Roline Samsoedien, de huidige minister van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB).

'Toen heeft men mooi in de Assemblee geantwoord, maar later blijkt dat er alleen maar leugens en kolder in 's lands vergaderzaal zijn verteld. Het is treurig wanneer wij in het parlement worden voorgelogen', stelt hij. Uiteindelijk bleek dat de geëntameerde zaken door hem, waar bleken te zijn. 'Ik ben faliekant ertegen om staatseigendommen voor een habbekrats uit te geven. Deze regering doet goede dingen, maar wanneer iets niet goed is ga ik er ook over praten. Wat daar gebeurd is, is barbaars. Je kunt zoiets niet gratis geven aan geweldige geldbonzen', aldus Doekhie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten