woensdag 19 december 2018

Stevige kritiek Jogi (VHP) op houding regering naar Assemblee

Afwezige regeringscoördinator van ministers vervangen door waarnemer van waarnemer...


Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) heeft dinsdagmiddag 18 december 2018 in De Nationale Assemblee (DNA) aangekaart, dat de regering het niet zo nauw neemt met de Assemblee. President Desi Bouterse komt sporadisch in het college. Hetzelfde gedrag vertoont vicepresident Ashwin Adhin. Minister Soewarto Moestadja die regeringscoördinator was eveneens afwezig. Met de waarneming was belast minister Edgar Dikan, maar, die was deels niet aanwezig dinsdag, zo schrijft Starnieuws.

Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons stelde, dat de opmerking van Jogi terecht was. Er zijn afspraken met de regering over de vertegenwoordiging. Dit kwartaal is het vaak voorgekomen, dat de regering zich hier niet aan houdt. Geerlings-Simons deelde mee, dat het steeds moeilijker wordt om vergaderingen uit te schrijven, omdat ze steeds aangepast moet worden aan de beschikbaarheid van de regering. Het gevaar bestaat, dat niet alle wetten die behandeld moeten worden, afgerond kunnen worden.

De opmerkingen werden geplaatst tijdens de behandeling van de ontwerpwet 'ID-Kaartenwet 2018'. Minister Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicatie deelde mee dat zijn collega Dikan een dringende verplichting had in Brokopondo. Hij was onderweg naar de vergadering.

Asiskumar Gajadien (waarnemend fractieleider van de VHP) voerde aan, dat de regering een loopje neemt met DNA en totaal geen respect toont. Omdat het geld kost om vergaderingen uit te schrijven, werkte zijn fractie mee om verder te gaan.

NDP-fractieleider André Misiekaba vond ook, dat de regering in de juiste formatie aanwezig moet zijn, maar in belang van de samenleving vond de vergadering normaal voortgang. Volgend jaar zal strakker worden getrokken aan de vertegenwoordiging van de regering.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten