woensdag 19 december 2018

Politie Nickerie is schuilplaatsen van illegale Haïtianen op het spoor

'Men probeert dagelijks via illegale weg ons land binnen te komen'


De politie is schuilplaatsen van illegale Haïtianen in Nickerie op het spoor en heeft het proces van ontmanteling ingezet. Hoofdinspectrice Retitia Forster van het Korps Politie Suriname denkt dat illegale vreemdelingen zich ook schuilhouden op meerdere adressen buiten het district. 

Volgens het korps zijn vrijdag 24 Haïtianen - acht vrouwen, zes mannen en tien kinderen - aangetroffen in een woning aan de Ciwinistraat in Nickerie. Kort daarvoor waren 18 illegale Haïtianen aangehouden in een bus op weg naar Paramaribo. Er zijn ook twee Surinamers aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij mensensmokkel.

'We weten dat er een vluchtelingenstroom is, onder andere uit Haïti en men probeert dagelijks via illegale weg ons land binnen te komen', zegt Forster woensdag 19 december 2018 in de Ware Tijd. Ze spreekt van mensensmokkelaars die er alles aan doen om de Haïtianen naar Suriname te halen. 'Ze weten dat momenteel registratie van vreemdelingen gaande is in ons land, vandaar dat zij bezig zijn vanuit Nickerie te opereren.'

De hoofdinspectrice zegt, dat de registratie tot 25 december duurt 'en men probeert er alles aan te doen om zich te registreren, om zich te kunnen vestigen in Suriname'.

De afdeling Trafficking in Persons, die zich bezighoudt met onderzoek naar mensensmokkel, buigt zich over de meldingen. Forster houdt als regiocommandant contact met deze afdeling over het verloop van het onderzoek 'en aan de hand van de uitkomst zullen we ook weten welke prognoses wij gaan maken'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten