woensdag 19 december 2018

Misiekaba (NDP): 'PALU-voorzitter Jim Hok moet zich constructief opstellen'

'Hij moet geen smet op de ontwerpwet 'ID-Kaartenwet 2018' werpen'


NDP-fractieleider André Misiekaba vindt dat PALU-voorzitter Jim Hok zich constructief moet opstellen. 'Hij moet geen smet op de ontwerpwet 'ID-Kaartenwet 2018' werpen.' Misiekaba die voorzitter is van de commissie van rapporteurs, denkt dat Hok de Assemblee-vergadering niet heeft gevolgd, die live via DNA-tv werd uitgezonden, anders had hij gehoord dat de regering ingegaan is op vragen over het Servische bedrijf Vlatacom. Dit bericht Starnieuws vandaag, woensdag 19 december 2018.

Misiekaba adviseert de voorzitter van de PALU om alsnog de vergadering te volgen. De kwestie van de vermeende corruptie in Botswana, die gepleegd zou zijn door Vlatacom, heeft voor het gerecht gediend. De krant die deze kwestie over het betalen van smeergelden gepubliceerd had, is veroordeeld en moest $ 35.000 betalen.

'Ik denk dat het verder van belang is de scheiding te maken met de wet en de uitvoering van het project', stelt Misiekaba.

Ongeacht met welk bedrijf de regering in zee gaat, wordt hier een technische wet behandeld over de introductie van de nieuwe ID-kaart.

Anton Paal, ex-Assembleelid en prominent lid van de PALU, staat aan de wieg van deze wet. Kennelijk is er volgens Misiekaba geen afstemming gepleegd hierover in de partij. Nu gaat de PALU-voorzitter in het openbaar in de strijd. Misiekaba roept Hok op om dit pad te verlaten.

De NDP'er merkt op, dat hij als voorzitter van de commissie van rapporteurs juist zich scherp opstelt en het onderste uit de kan wil halen om een zo goed mogelijke wet te hebben. Er wordt niet over één nacht ijs gegaan om het beste voor Suriname uit te halen met de wet, benadrukt Misiekaba.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten