woensdag 19 december 2018

Arrestant in voedingscontainer aangetroffen van cellenhuis politiebureau Geyersvlijt

Ontsnapping mislukt, omdat men 'lege' container toch wel aan de zware kant vond......


Het Dagblad Suriname bericht vandaag, woensdag 19 december 2018, dat een arrestant gisteren trachtte te ontsnappen uit het cellenhuis van Geyersvlijt. Hij zit al meer dan een jaar in voorarrest wegens diefstallen door middel van geweldpleging en wacht op zijn rechtszaak. 

De man kwam op het idee om zich in de container waarin er arrestantenvoeding wordt aangeleverd, te verschuilen teneinde daarin naar de bestelwagen, waarmee de voeding wordt aangeleverd, te worden gesmokkeld. Het lukte hem om zich in die container te verschuilen.

Nadat de voeding was uitgeladen, werd de desbetreffende container door twee arrestanten naar het voertuig gedragen. Toen de leverancier de container hielp sjouwen, merkte hij dat deze nog zwaar woog. Hij opende het deksel om de inhoud te controleren en zag tot zijn schrik de arrestant op zijn zij in foetushouding in de rechthoekige container liggen. De leverancier sloeg alarm waarna de desbetreffende arrestant wederom aangehouden werd.

Regiocommandant Paramaribo, Lloyd Tolud, van het Korps Politie Suriname bevestigt een en ander. Bij fouillering van de kleding van de arrestant werd een mobiele telefoon aangetroffen.

Na vertrek vanuit het cellenhuis merkte de bestuurder van het voedingsbusje op, dat hij door een voertuig achtervolgd werd. De achtervolger staakte de achtervolging, toen hij merkte dat er niemand uit de bestelbus probeerde te stappen. Het vermoeden bestaat, dat de arrestant iemand had ingezet om hem op te halen.

De man zit weer veilig in de cel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten