woensdag 19 december 2018

Gajadien (VHP): 'Regering komt niet met overzicht bedrijven aanbestedingsproces voor e-ID'

'Vergelijkbare projecten in de wereld zijn niet zo duur'


'Dat de Assembleevergadering dinsdag over de nieuwe ID-kaart werd verdaagd, had niets te maken met de inhoudelijke wijzigingen van de wet, maar de regering kon niet opdraven met een eerder beloofde overzicht van bedrijven die meegedaan zou hebben aan een aanbestedingsproces voor e-ID', aldus VHP-Assembleelid Asiskumar Gajadien vandaag, woensdag 19 december 2018, op Starnieuws. 

Gajadien blijft erbij, dat vergelijkbare projecten in de wereld niet zo duur zijn. Zelfs een veel groter vergelijkbare project van Schiphol was relatief goedkoper, stelt hij. Nu blijkt dat de eerdere aanbieding van het Servische bedrijf Vlatacom en wat uiteindelijk getekend is qua bedrag niet verschilt maar de inhoud is niet hetzelfde.

Het Assembleelid voert aan, dat het land benadeeld wordt door zo veel voor het project te betalen, dat te vergelijken is met het Ballast Nedam bruggenproject van de Suriname- en Coppenamerivier. Duidelijk is geworden tijdens het proces bij de rechter, dat er smeergelden zijn betaald aan regeringskopstukken in Suriname.

Na urenlange schorsing werd de behandeling van de wet verdaagd naar morgen. Gajadien verwacht dat de regering dan met een aangepast overzicht komt om zaken te verbloemen. Aanvankelijk lag het in de bedoeling dat de wet dinsdag zou worden afgerond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten