woensdag 19 december 2018

Post in hoofdbestuur NDP zou leiden tot heuse felle strijd

In verschillende ressorten zijn meerdere kandidatenlijsten


Er is een 'race' om in het hoofdbestuur van de Nationale Democratische Partij te komen, constateert de voorzitter van de verkiezingscommissie, Raj Jadnanansing. Op Facebook circuleren verschillende lijsten uit diverse ressorten met als advies ‘stem op lijst X’ of ‘stem op lijst Y’. Even lijkt het op de strijd om de algemene vrije en geheime verkiezingen, aldus de Ware Tijd vandaag, woensdag 19 december 2018.

Voorafgaand aan de verkiezing vaj het hoofdbestuur worden in alle ressorten verkiezingen gehouden. Met nog anderhalf jaar vóór de algemene verkiezingen is er een felle strijd om zitting te krijgen in het hoofdbestuur van de partij. In verschillende ressorten zijn meerdere kandidatenlijsten. 'Dit geeft het nationaal en democratisch gehalte van de partij aan', vindt Jadnanansing. Er zijn ook ressorten met een consensuslijst.

In de meeste districten zijn de ressortverkiezingen al gehouden. Paramaribo is morgen aan de beurt. Ook Brokopondo, Wanica en Nickerie moeten nog volgen. In het rijstdistrict zijn zaken niet naar behoren verlopen, waardoor de geplande verkiezing moest worden uitgesteld. De verkiezingen in Sipaliwini zijn nog gaande vanwege de uitgestrektheid van dit district.

Jadnanansing stelt, dat het onmogelijk is om de verkiezingen tegelijkertijd in alle ressorten te houden, omdat de partij ook waarnemers afvaardigt. De al gekozen besturen zijn gerechtigd om mee te stemmen op een kandidaat voor het hoofdbestuur. Kort nadat de besturen in alle ressorten zijn gekozen, kan de hoofdbestuursverkiezing worden gehouden. De meeste districten mogen één kandidaat afvaardigen naar het hoofdbestuur, maar Nickerie, Paramaribo en Wanica mogen meerdere kandidaten aanwijzen.

Het is de eerste keer dat Jadnanansing de interne verkiezingen van de NDP mag leiden. Eerder was hij secretaris van de verkiezingscommissie. Hij merkt niets opzienbarends op. Het enige dat de commissie heeft gedaan is het reglement aanpassen aan de eisen van de tijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten