woensdag 19 december 2018

Doekhie (NDP): ‘Van jonge natie tot meest welvarend land in regio’

Minister van Financiën Gillmore Hoefdraad krijgt een pluimpje van Doekhie


Uitgroeien van een jonge natie tot het meest welvarend land in de regio, dit staat Suriname te wachten in de voor ons liggende jaren, althans volgens het NDP-Assembleelid Rachied Doekhie in Nickerie. De politicus is ervan verzekerd, dat de potentie om op de lijst van de meest welvarende landen te staan, zeker aanwezig is in Suriname. Maar, er is een beetje geduld en begrip nodig om deze te realiseren. Zoals Doekhie het verwoordde, worden de komende jaren geweldige projecten ten uitvoer gebracht, zo bericht het Dagblad Suriname woensdag 19 december 2018.

Dit jaar zijn er vooral veel projecten uitgevoerd op het gebied van de nutsvoorzieningen en infrastructuur. Zo zijn er drinkwaterprojecten en elektrificatie gerealiseerd voor de personen in de dorpen ver in het binnenland. Volgens Doekhie moet het belang van gezond drinkwater en elektrificatie voor een leefgemeenschap niet onderschat worden. In alle uithoeken van het land zijn burgers voorzien van drinkwater en stroom. Ook de infrastructuur wordt landelijk aangepakt. Verder is op het gebied van de gezondheidszorg goed werk verricht, waaronder de bouw van een RGD-kliniek te Nickerie, de bouw van het Marwina Ziekenhuis in het district Marowijne, de oplevering van nog een etage in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo en de bouw van het ziekenhuis in Wanica, dat momenteel in volle gang is.

Voor de politicus is het haast afgelopen jaar prima geweest. ‘Ik vecht voor land en volk.’

In de achterliggende periode heeft Doekhie scherp zijn stem laten horen over de knelpunten waar hij niet content mee was. ‘Maar, ik sta wel achter de goede zaken’, aldus Doekhie, die Financiënminister Gillmore Hoefdraad een pluimpje geeft. De bewindsman zou hard zijn best aan het doen zijn om de stabilisatie terug te brengen. ‘Het stemt goed. Stabiliteit, orde en rust zijn heel belangrijk. Het zal zeker beter gaan met Suriname.’

Geen opmerkingen:

Een reactie posten