woensdag 19 december 2018

Somohardjo, voorzitter Pertjajah Luhur: 'Bij 2020-verkiezingen wil niemand met NDP samenwerken

'De regering zal vlak voor de verkiezingen allerlei projecten uitvoeren'


De voorzitter van Pertjajah Luhur (PL), Paul Somohardjo, meent dat bij de komende verkiezingen niemand met de NDP wil samenwerken. Dit zei hij dinsdagavond tijdens de installatie van twee kernen te Saramaccapolder, Leiding 8 A, zo bericht Starnieuws woensdag 19 december 2018.

De PL heeft in 2010 samengewerkt met de NDP, maar stelde zich op het standpunt kritisch het beleid te willen volgen, legde Somohardjo uit. Vanwege die kritische houding moest de partij in 2014 volgens hem het veld ruimen.

De PL-voorzitter hekelt de vele leningen die de regering heeft genomen of nog wil nemen om projecten uit te voeren. Zo wil de regering voor de uitbreiding van de luchthaven een lening van $ 205 miljoen aangaan.

Ook vraagt Somohardjo zich af hoeveel geld is gemoeid met de aanschaf van de betonnen palen waarmee de EBS de huidige houten stroompalen aan het vervangen is.

De PL-voorzitter zei dat Suriname potentieel het zeventiende rijkste land was, maar vandaag de dag het derde armste land op het westelijk halfrond is, na Venezuela en Haïti. Somohardjo vindt het absoluut niet kunnen, dat een kleine groep 'toppers' zich met weelde omringt, terwijl een groot deel van de bevolking in armoede leeft.

De politicus bereidde de mensen ook er op voor, dat de regering vlak voor de verkiezingen allerlei projecten zal uitvoeren om mensen het idee te geven dat er werkelijk iets voor hen wordt gedaan, maar na de verkiezingen zal men de bevolking in armoede laten terugvallen. 'We willen verandering van beleid, niet omdat we niet van Bouterse houden, maar omdat we van ons land houden en iets goeds voor onze kinderen willen achterlaten', gaf Somohardjo de kersverse kernleden mee. Hij heeft hen opgeroepen tot nauwe samenwerking. Dat zal hard nodig zijn om verandering van het huidige beleid te bewerkstelligen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten