woensdag 28 november 2018

Wrevel onder leden NDP-Saramacca over houding partijleiding

Besluiten voor het district zouden op het Kabinet van de President genomen worden


Democratie zou zoek zijn bij de NDP-afdeling Saramacca. NDP’ers uit dit district maken zich ernstige zorgen en luiden via het Dagblad Suriname van woensdag 28 november 2018 de noodklok. Openlijk hun mening geven over de wanorde durven zij niet te doen uit vrees voor rancune.

De coördinatie van dit district ligt in handen van Jules Wijdenbosch en Errol Alibux. Feedback houden met de gekozen ressortsraadsleden vindt nooit plaats. Zo zouden besluiten voor het district op het kabinet genomen worden. Ook zou de NDP bij haar komende bestuursverkiezingen zogeheten gelukszoekers accommoderen zonder daarbij de gekozen partijstructuren te betrekken.

In Nickerie is een soortgelijke beroering. Daar lijkt NDP-kopstuk Ramon Abrahams eigendunkelijk te gaan bepalen wie de afdeling Nickerie moet overnemen. De structuren worden niet geraadpleegd. NDP-parlementariër uit Nickerie, tevens hoofdbestuurslid, Rachied Doekhie, heeft zijn ongenoegen hierover al geuit. Hij vindt dat Abrahams tweedracht zaait in de partij door nu al te stellen dat Hanisha Jairam en Kenneth Donk namens Nickerie in het hoofdbestuur zitting zullen nemen.

'Dit, terwijl de afdelingsbestuursverkiezingen in Nickerie op 7 december plaatsvinden', aldus Doekhie eerder in het Dagblad Suriname.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten