woensdag 28 november 2018

Peru en Chili maken samen plannen om geweld tegen vrouwen te voorkomen met verhoogde sancties

Alleen al in 2016 registreerde Peru meer dan 380 femiciden, moorden op vrouwen


Het Tweede Binationale Kabinet tussen Peru en Chili heeft een gezamenlijke overeenkomst opgeleverd tussen de buurlanden, om plannen te maken ter voorkoming van geweld tegen vrouwen  door middel van verhoogde sancties. 

Voor het eerst plaats in de Chileense hoofdstad Santiago, gebruikten vrouwelijke leiders uit beide landen de binationale ontmoeting als een gelegenheid om op te staan tegen ongebreidelde femicide en huiselijk geweld dat beide landen heeft ontsierd.



De gezamenlijke overeenkomst werd ondertekend door Ana María Mendieta Trefogli, Peru's hoofd van het ministerie van Vrouwen en Kwetsbare Bevolkingsgroepen, samen met María Carolina Cuevas Merino, de minister van Vrouwen en Gelijkheid in Chili.

Beide landen zullen hervormingen doorvoeren die voordelen opleveren voor bedrijven waarvan is aangetoond, dat ze gelijkheid waarderen en vrouwen in staat stellen op de werkvloer te gedijen zonder lastig gevallen te worden.

De basis van de hervormingen komt via informatiecampagnes die zijn ontworpen om negatieve stereotypen te verslaan, om verdere aanvallen te voorkomen en tegelijkertijd meer middelen te geven aan mensen die in het verleden onder seksueel geweld leden.

Volgens gegevens van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is Peru een van de drie dodelijkste landen ter wereld voor vrouwen. Alleen al in 2016 registreerde Peru meer dan 380 femiciden. Dit jaar was vooral verschrikkelijk, omdat fatale aanvallen door mannen, zoals die op de 22-jarige buspassagier Eyvi Agreda, waarover Suriname Mirror heeft bericht in april van dit jaar.

(Suriname Mirror/Peru Reports/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten