woensdag 28 november 2018

Woningbouwproject CLO in het ressort Santodorp nog niet opgeleverd....

'De klachten berusten niet op waarheid, het project is nog niet af'


Het woningbouwproject van de CLO in het ressort Santodorp is nog niet opgeleverd. Volgens een betrokkene, die - aldus de Ware Tijd vandaag, woensdag 28 november 2018 - naar eigen zeggen als ‘projectoverziener’ fungeert bij het woningbouwproject, is dit ook voorgehouden aan de mensen die de Ware Tijd hebben benaderd met klachten over de staat waarin de woningen verkeren.

Eén van de klagers, Diana Elias die vier maanden geleden samen met haar partner is ingetrokken, zegt dat ze al meer dan Srd 8.000 is kwijtgeraakt aan extra investeringen, omdat veel niet in orde bleek te zijn.

'De klachten berusten niet op waarheid. Het project is nog niet af en dat is ook aan haar voorgehouden. Ze heeft gebedeld om in de woning te gaan, hoewel de CLO-voorzitter haar heeft gezegd om nog niet te gaan. Zij wilde koste wat kost intrekken', zegt de 'projectoverziener'.

Maar, volgens Elias zitten zaken anders in elkaar. De vrouw vertelt, dat ze in mei door de bank is gebeld om een hypotheek af te sluiten. 'Ik wist op dat moment niet dat de woningen nog niet waren opgeleverd.' Ze zegt dat ze pas na het tekenen van de overeenkomst erachter kwam dat de woningen nog niet af zijn. 'Maar, toen kon ik niets meer terugdraaien.' De situatie werd voor haar nijpender toen ze haar huurwoning moest verlaten. Dit is volgens haar ook de reden geweest om meteen in te trekken.

Elias vindt niet, dat zij ondoordacht heeft gehandeld om de hypotheek te sluiten, terwijl het niet duidelijk was of de woningen al zijn opgeleverd.

J.B. die binnenkort haar intrek neemt, begint deze maand met aflossen. De vrouw zegt, dat ze uit haar huurwoning moet en daarom genoodzaakt is in haar 'half afgebouwd' huis in te trekken. Ook zij heeft onkosten gemaakt om het een en ander in orde te maken.

CLO-voorzitter Ronald Hooghart zei eerder, dat hij de mensen genoegzaam heeft aangegeven hoe zaken in elkaar zitten en herhaalde dat vanochtend op Apintie Radio. Hij heeft ook toegegeven, dat er inderdaad een paar zaken niet in orde zijn.

Van een andere verantwoordelijke wordt vernomen dat er al enige tijd niets is gedaan aan de woningen, omdat het project vanwege een betalingsachterstand sinds enkele maanden on hold is gezet.s

Geen opmerkingen:

Een reactie posten