woensdag 28 november 2018

Plan voor een tippelzone nabij de haven van Paramaribo van de baan

Zoeken naar een alternatieve locatie gaat door, sekswerkers mogen ook suggesties aandragen


Het plan om nabij de haven van Paramaribo een tippelzone in te stellen, gaat niet door. Dit meldt de Times of Suriname vandaag, woensdag 28 november 2018. Het plan paste in het voornemen om het nachtleven te ordenen. Nu zal naar een andere omgeving worden uitgekeken. 

Volgens Mike Nerkust, districtscommissaris van Paramaribo-Noordoost, is de weerstand te groot. Vooral bedrijven in de omgeving van de haven hadden bezwaren. Het zou geen gezicht zijn om bij de Dr. Jules Sedney haven sekswerkers te laten tippelen. Dat hadden de autoriteiten uiteraard ook zelf kunnen bedenken....

Het plan moest de overheid ook helpen om de staatskas wat op te vullen. Om te werken in de tippelzone, zal een vergunning moeten worden aangevraagd. 'Als je werkt, verdien je en als je verdient, betaal je belasting', zegt Nerkust.

Er zal nu nog even moeten worden gewacht. Intussen gaat het zoeken naar een alternatieve locaties door. De sekswerkers mogen ook suggesties doen. 'Het kan zijn dat de mensen met nog mooiere en betere voorstellen komen dan het mijne', aldus Nerkust.

Met de tippelzone wordt ook getracht woonbuurten te ontlasten. Burgers in vooral het noorden van Paramaribo klagen al jaren over de wanorde. Het aantal sekswerkers neemt eerder toe dan af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten