woensdag 28 november 2018

Ronald Hooghart wil tot en met 2020 voorzitter blijven van CLO

'Ik laat Bouterse voor niemand in de steek'


Vakbondsleider (en Assembleelid voor NDP) Ronald Hooghart is van plan tot en met 2020 voorzitter te blijven van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO). Hij zal zich opnieuw beschikbaar stellen als voorzitter van de ambtenaren vakcentrale. De verkiezing van het bestuur van de CLO vindt op 21 december plaats. Tot uiterlijk 14 december kunnen de kandidatenlijsten worden ingediend. 

Gezien de politieke verhoudingen en gesprekken die Hooghart voert, lijkt het hem beter om voorzitter te blijven van de organisatie. Dit zegt de vakbondsleider vandaag, woensdag 28 november 2018, op Starnieuws.

Hij is van plan om verder op te trekken met president, tevens voorzitter van de NDP, Desi Bouterse. Hooghart zegt, dat hij met alle respect is binnengehaald door Bouterse en ook zo wordt behandeld. Hij trekt veel met hem op. 'Wij proberen samen diverse problemen van mensen op te lossen. Ik ben van de prasi oso van Frimangron', legt Hooghart uit.

De vakbondsleider merkt op dat hij Bouterse voor niemand in de steek zal laten.

Op de vraag of zijn gezondheidssituatie het toelaat om de CLO weer twee jaren te leiden, antwoordt Hooghart, dat 'zolang iemand ademt en in staat is te werken, hij dat moet doen'. Volgens hem is het onzin dat mensen die op leeftijd zijn, geen werk meer kunnen verrichten. Hooghart benadrukt dat hij vooral met sociale activiteiten bezig is. Daar heeft leeftijd niks mee te maken. Mensen die belang bij hebben maken volgens hem zulke cynische opmerken over dat mensen te oud zijn. Hooghart zegt dat hij zich sterk en fit voelt om door te gaan.

Of hij iemand op het oog heeft om het vaandel van CLO straks over te dragen, zegt de vakbondsleider dat er genoeg mensen zijn die de ervaring en kennis hebben om van hem over te nemen. Hij laat zich echter niet uit over wie hij op het oog heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten