woensdag 28 november 2018

Twee broers verdacht van terroristische activiteiten in Suriname weer voor de rechter

OM verdenkt broers van ronselen mensen in Suriname voor gewapende strijd van IS

Advocaat: 'Broers hebben niet geronseld voor militaire strijd, maar wilden ideologie moslimgeloof verspreiden'


De twee broers die verdacht worden van terroristische activiteiten in Suriname staan vandaag, woensdag 28 november 2018, weer voor de rechter. Dit keer zullen de rechter en het Openbaar Ministerie Raoul A. en Nasr I. ondervragen.

Het Surinaamse OM verdenkt de broers van het ronselen van mensen in Suriname voor de gewapende strijd van terreurorganisatie IS. Ook zouden ze een aanslag hebben willen plegen op de Amerikaanse ambassade in Paramaribo.

Advocaat Murvin Dubois zal vandaag opnieuw een verzoek doen om de verdachten vrij te laten, aldus De Telegraaf vandaag, Volgens hem hebben de broers niet geronseld voor de militaire strijd, maar willen ze de ideologie van het moslimgeloof verspreiden.

'De vrije meningsuiting heeft gevaarlijk geleund tegen extreme uitspraken, maar het was nog steeds vrije meningsuiting. En het heeft niet geleid tot direct gevaar voor de gemeenschap', redeneert Dubois.

De verdachten, die in Paramaribo een islamitische slagerij runden, hebben de Nederlandse nationaliteit. Ze zitten inmiddels al bijna anderhalf jaar in de gevangenis. Verzoeken tot vrijlating zijn tot nu toe niet gehonoreerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten