vrijdag 12 oktober 2018

Politie Amsterdam arresteert verdachte moord op 19-jarige Surinaamse rapper Gondilio 'Bolle'

(Bron screenshot: YouTube)
Bolle (19) werd 10 oktober doodgeschoten in Amsterdam-Zuidoost


De Amsterdamse politie heeft gistermiddag, donderdag 11 oktober 2018, een 20-jarige man uit Amsterdam-Zuidoost opgepakt die wordt verdacht van betrokkenheid bij een schietincident woensdagin de hoofdstad. Daarbij kwam gisteren de 19-jarige Surinaamse rapper Gondilio, ook wel bekend als Bolle, om het leven.

Volgens een voorbijganger was er sprake zijn van een ruzie waarbij iemand een wapen trok en het slachtoffer in de buik schoot. Getuigen hebben gezien, dat de man nog gereanimeerd werd. Even later is het hij ter plekke overleden.

De verdachte zit in alle beperkingen en mag alleen contact hebben met zijn advocaat.


Gondilio werd in zijn buik geschoten na een ruzie op de Dolingadreef. Familie, vrienden en collega’s van hem zijn gisterochtend op de plek waar het drama zich afspeelde bij elkaar gekomen. ‘Hij was altijd vrolijk en vriendelijk en wilde iedereen helpen’, halen zijn collega’s herinneringen op.


Voor dat hij werd doodgeschoten volgde Gondilio op het Wellantcollege een MBO-opleiding tot hovenier. Sinds april werkte hij bij Pantar, een werkleerbedrijf voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, om ervaring op te doen. 'Hij was een hele aardige, vriendelijke jongen', zegt Marieke Postma van Pantar. 'Hij zal door zijn collega's erg gemist worden. Ze waardeerden hem enorm.'

Hij was pas negentien jaar. ‘Hij was echt nog heel jong, een kind nog. Echt geen boef. Ik kan met niet voorstellen dat dit om drugs of iets ging. Zo’n jongen was het zeker niet’, vertelt een collega aan AT5.

Hij maakte met zes vrienden deel uit van de groep Sevengang.  De naam van de groep is vermoedelijk ook een verwijzing naar 1107, de postcode van Holendrecht en Reigersbos, waar een aantal leden van de groep vandaan komen.



In een video van hiphopwebsite The Trap, uit november 2016, leidt Gondilio de presentator rond door Venserpolder, de buurt waar hij opgroeide. Als het gaat over de 'verleidingen' waaraan een rapper kennelijk is blootgesteld, antwoordt hij: 'Ik wil me nu focussen op de rap, anders gaat het niet goed lopen, dat gevoel heb ik.'


Geen opmerkingen:

Een reactie posten